(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Joint voor een prikkie… Een dispensary – het Noord-Amerikaanse equivalent van onze coffeeshop – in Michigan biedt iedereen een gratis voorgedraaide joint aan als ze kunnen bewijzen dat ze hun covid-19 vaccinatie hebben gehad. Een puntgave actie, die wat ons betreft direct navolging verdient in Nederland!

Joint voor iedereen die zich laat vaccineren

This Michigan marijuana dispensary is giving free weed to anyone who got the COVID-19 vaccine‘, kopt de website van Detroit Metro Times afgelopen maandag. Kijk, wie zei daar dat de media alleen maar focussen op slecht nieuws?

Het gaat om de dispensary Greenhouse of Walled Lake in de Amerikaanse staat Michigan. De toch wel opmerkelijke campagne voor ‘meer bewustzijn omtrent de belangrijkheid van vaccinatie tegen covid-19, terwijl we als gemeenschap vechten tegen deze verschrikkelijke pandemie’, heeft van eigenaar Jerry Millen een geweldige naam meegekregen: ‘Pots for Shots‘.

‘Pot for Shots’ is our way of showing our commitment in assisting helping the community get back to normalcy. We support the safe and responsible use of cannabis and hope this is the beginning of the end of this insidious pandemic’ – coffeeshop-eigenaar Jerry Millen

Je hoeft niet eens wiet, hasj, olie of edibles te kopen in zijn cannabiswinkel in Walled Lake. Je officiële papiertje laten zien waarop staat dat jij je anti-corona ‘shot’ hebt gehad is voldoende om weer de deur uit te lopen met een gratis joint.

Briljant en met het sociaal-maatschappelijke hart op de juiste plek, zoals we dat eigenlijk ook wel van cannabismensen gewend zijn. De stunt loopt nog tot en met eind februari, dus mocht je in de buurt zijn…

‘Joints for Jabs’

Helemaal uniek is deze sympathieke actie trouwens niet. Vorige week al kondigden cannabis-activisten van D.C. Marijuana Justice (DCMJ) in hoofdstad Washington aan dat zij in de stad wiet gaan uitdelen bij de vaccinatiecentra.

Adam Eidinger van de activisten hoopt hiermee meer mensen te verleiden om een prik te halen. Hier echter geen voorgedraaide joints, maar gewoon wiet (of zaden, dat zit ook in de pijplijn). Opnieuw ook een leuke en creatieve naam voor de actie aldaar: ‘Joints for Jabs’. Een beetje tegenstrijdige titel,  want ze delen geen joints uit maar wiet(zaadjes) maar een kniesoor die daar over struikelt.

‘We are looking for ways to safely celebrate the end of the pandemic and we know nothing brings people together like cannabis’ – DCMJ co-founder Nikolas Schiller

En zo is het maar net Nikolas. En kom maar door met die gratis wiet en/of joint in ruil voor een covid-vaccinatiebewijs, vaderlandse coffeeshops. Zoiets moeten wij als Nederwietland toch ook kunnen optuigen!

(advertentie)