(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hallo en welkom bij een geheel nieuwe kweekronde. In de ene hoek hebben we Bio Bertje met twee keer 205 Watt aan kweeklicht en een Homebox Ambient kweektent van één vierkante meter. In de andere hoek vinden we de meervoudige cupwinnaar AK-47 van Serious Seeds. Het beloofd een spannende ronde te worden dus maak je op voor de eerste vier weken van de kweek! 

Hoi, lieve lezers! Zijn jullie klaar voor een nieuwe kweek? Deze keer heb ik besloten om weer uit zaadjes te kweken, na de afgelopen vergelijkende kweekronde met de 18 stekken van een onbekende wietsoort. De soort die ik deze ronde zal kweken is alles behalve onbekend. Mijn kleine Homebox Ambient R120 van één vierkante meter zal namelijk gevuld worden met de AK-47 feminized van Serious Seeds. De AK-47 is zeer potente wiet die mijn rugpijn goed weet te verlichten.

AK-47 geboren

Ik begin met het ontkiemen van 15 zaadjes. Nadat ze alle 15 zijn uitgekomen (=100% kieming!) worden ze in kleine plastic potjes met Plagron Growmix gezet. 1 tot 2 dagen later zijn de kleine zaailingen allemaal boven de grond en ik heb 15 miniplantjes.
Deze kleine plantjes groeien snel, en als ze na 15 dagen de tweede set met ‘echte‘ gekartelde bladeren geproduceerd hebben, beginnen ook de wortels beneden uit de potjes te kijken. Dat betekent dat de tijd gekomen is om ze te verpotten.

Uit de 15 zaailingen kies ik de 12 sterkste planten (voor zover je dat kunt zien), die ik in potten van 7 liter zet. Ik gebruik hiervoor zogenaamde slimme potten die gemaakt zijn van textiel, die voor een betere ontwikkeling van het wortelgestel zorgen. In de potten zullen de planten zogezegd groeien in Plagron Growmix, en zal ik ze verder voeden met Mills voeding. Ik gebruik de hele voedingslijn en houd ook hun voedingsschema aan, zoals je dat van de Mills website kunt downloaden.

LED upgrade

In mijn kweektent staan nu 12 potten (in 3 rijen van 4) en daarboven hangen twee Q5W-Generatie 2 LED kweeklampen van SANlight. Ik was zo tevreden met de kweek van de Serious Happiness onder de Q4W-Gen.2 dat ik direct een upgrade deed en nu de Q5W-Gen. 2 in deze tent heb opgehangen. Iedere Q5W heeft 205 Watt, zodat ik nu 410 Watt aan LED kweeklicht in mijn tent heb schijnen.

Sea Of Green

In tegenstelling tot de ronde met de Serious Happiness, waar ik maar 4 plantjes kweekte, ga ik nu 12 planten doen. Meer planten dus maar wel kleiner van stuk want ik laat ze niet meer zo lang voorgroeien. Ik wil graag weten welke invloed dit op het uiteindelijke oogstgewicht heeft.

In de eerste 3 weken hangen de nieuwe LED’s op 100 cm afstand en zijn ze gedimd naar 60 procent van het vermogen. De planten groeien allemaal goed en hebben een mooie donkergroene kleur. In week 4 hang ik de lampen dan op 80 cm afstand waarbij ik de dimmer op 60% laat staan. Daarmee zorg ik voor en weet ik zeker dat de planten zich mooi strekken en omhoog groeien.

Met iedere waterbeurt krijgen de babies ook Mills voeding, en volgens het schema gebruik ik 2 milliliter A en B groeivoeding, 1 milliliter Start-R en 0,2 milliliter Vitalize per liter voedingswater. De gezonde kleur van de planten laat zien dat ze de voeding goed opnemen en het licht van de LED’s goed omzetten in plantmassa. Tot nu toe gaat alles voorspoedig, en ben ik heel tevreden met de voortgang.

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje!

(advertentie)