(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een kleine maand geleden heb je kunnen lezen (en zien) hoe onze Bio Bertje dikke Serious Happiness toppen oogstte. Vandaag is hij terug met de eerste vier weken van een interessante kweektest. Bertje vergelijkt een kweek op aarde met voedingstabs met een kweek met dezelfde stekken op kokos met flesvoeding. Volgen!

Na de mooie resultaten van mijn laatste kweek heb ik nu ook in mijn grote kweektent de LED-lampen van SANlight opgehangen. In deze kweektent heb ik 2,88 vierkante meter kweekoppervlak, en gebruik ik daarom vier Q6W-Gen.2 lampen, om het perfecte licht voor mijn nieuwe babies te verzorgen.

Aarde vs. kokos

Deze keer wil ik een vergelijkende kweek doen tussen 9 planten op aarde die biologische (Sannies Tabs) voedingstabletten, en alleen water krijgen, en 9 andere planten op kokossubstraat die vloeibare Mills voeding krijgen via een druppelsysteem. Om de test zo eerlijk mogelijk te maken, zal ik stekken gebruiken die allemaal afkomstig zijn van dezelfde moederplant.

De V1-moederplant is een onbekende wietplant die ik in een outdoor-tuin ontdekte, en die ongelofelijk grote buds met veel kristallen had. Zonder haar genetische achtergrond te kennen heb ik een stekje genomen en daaruit een moederplant laten groeien. Nu ga ik de eerste indoor-ronde doen met deze plant en wil haar beter leren kennen. Om dat te bereiken ga ik haar op twee verschillenden substraten kweken (aarde en coco) en met twee verschillende soorten plantenvoeding voeden (biologisch en vast vs. mineraal en vloeibaar). Er komen negen planten in elk substraat, naast elkaar in mijn HOMEBOX R240+ kweektent.

 

Light-Mix en Coco Blocks

De negen planten in de linker hoek zijn geplant in 15-literpotten gevuld met BioBizz Light-Mix, en in iedere pot zijn drie biologische Sannies Tabs toegevoegd. De Tabs geven hun voeding langzaam af, en daarom voldoet dit voor de hele kweek. Aan de linkerkant hoef ik dan ook alleen maar water te geven. Dat ga ik gewoon met de hand doen.

De negen wietplanten aan de rechterkant zijn geplant in Ugro CL Coco Block (je kan de oranje kleur van het substraat duidelijk zien op de foto’s) en krijgen hun water met voeding via druppelaars. De voeding komt uit een 90 liter reservoir en hier ga ik Mills Nutrients gebruiken.

In de eerste week van de groeifase op 18/6 zijn de Q6W-Gen.2 LED-lampen gedimd naar 40% en hangen ze op een afstand van 65 centimeter van de top van de planten. De uiterste twee lampen hang ik een beetje schuin. Ze hebben daarvoor een extra gat in de ophanging, dat volgens SANlight helpt om meer licht bij de planten te krijgen.

Na de tweede week van de groei heb ik de LED’s bij wijze van test wat lager gehangen (op 40 cm afstand van de planten) en met 100% power gebruikt (niet gedimd). Na een paar dagen lieten de planten tekens van licht-stress zien, en daarom heb ik de dimmer op 80% gezet. Al de 18 stekken groeien goed en hebben een gezonde donkergroene kleur. Ze zijn op zo’n 35 cm groot.

Met gaasvliegen de bloei in

Op dag 21 is de omschakeling naar de bloeifase. Vanaf nu geef ik de planten een lichtschema van 12/12 om de bloei te laten beginnen. Verder gebruik ik nu ook preventief een biologische predator genaamd de gaasvlieg (Chrysopidae) in de tent, dat doe ik om problemen met tripsen en luizen te voorkomen.

De negen planten in beide hoeken, ontwikkelen zich in week vier bijna gelijk. Ze zijn allemaal mooi groen, lijken gezond en beginnen de tent op te vullen. De dunne vingers van de bladeren laten zien dat de V1-genetica een groot aandeel aan sativa genen bezit. De vier Q6W-Generation 2 LED-lampen zijn nog steeds gedimd op 80%, en hangen op een afstand van 40 cm van de planten. Dit is om een goede stretch van de planten in deze fase te garanderen.

De planten aan de rechterkant krijgen op dit moment een volle dosis voeding, volgens het schema van Mills Nutrients. Alleen van het silicium product (Vitalize) geef ik de helft van de aangegeven dosering. Dit doe ik ook om een goede stretch te garanderen.

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje!

(advertenties)