(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de kweekruimte van Bio Bertje stonden eens vier Serious Happiness planten met enorme cola’s en een dubbele laat plakkerige trichomen. Hoe dat zo is gekomen lees je weldra in Bio Bertjes derde kweekverslag, dat vrijwel de gehele bloeifase van de dames beslaat. Week 8 tot en met 11 dus …en je weet wat ze zeggen over de laatste loodjes…

Hoi, lieve lezers. Ik tel week 8 van de kweek van mijn 4 Serious Happiness planten uit zaad van Serious Seeds, en  alles gaat super. De wietplanten zijn 84 cm hoog, zitten nog steeds in de strekkende fase maar hebben ook al sinds week 6 topjes. Deze groeien nu dagelijks en in een snel tempo aan, zodat de toppen over de hele plant zichtbaarder worden.

Sticky as hell

De bovenste buds groeien nu samen tot vette ‘cola’s’. Dat betekent dat de toppen over de gehele zijtakken dichtgroeien tot grote bloemtrossen. Het is fantastisch om te zien én te ruiken! Het aroma van de Serious Happiness is duidelijk aanwezig en verspreid een zoete, intense geur in de tent. Het doet me denken aan rijp fruit en bessen …heel lekker! De productie van trichomen is nu ook duidelijk te zien. De planten zijn nu al sticky as hell!

De twee Q4W-Gen.2 LED-lampen van SANlight zijn nu niet meer gedimd maar branden op volle kracht (100% power = 3 groene lichtjes AAN op de dimmer). De sunrise-fade die de zonsopkomst en zonsondergang simuleert staat nog steeds uitgeschakeld, en de lampen zelf hangen op ongeveer 50 centimeter afstand van de top van de planten. Op deze manier krijgen de planten het sterkst mogelijke licht om de productie van de toppen te maximaliseren. Kijk voor meer uitleg over de nieuwe generatie LED’s de video’s op het YouTube kanaal van SANlight.

Ultiem gelukkig

De 4 Serious Happiness dames gaan ook in week 9 door met bloeien en de buds worden nu reusachtig! Ik heb nog nooit zo’n snelle topontwikkeling gehad als bij deze kweek. Dagelijks groeien er hele clusters van bloemen bij en dat over de gehele plant, van boven tot beneden!
De Mills-Nutrients voeding werkt ook super. In deze phase wordt volgens het kweekschema nu Ultimate-PK bijgegeven om de ontwikkeling van bloemen te stimuleren. Alle planten hebben verder een gezonde donkergroene kleur, wat laat dat ze alles hebben wat ze qua voedingsstoffen nodig hebben. Ik ben heel blij als het goed gaat met mijn planten… of moet ik zeggen: ultiem gelukkig?

Laatste loodjes wegen het zwaarst…

Week 10 en week 11 van deze kweek waren een spektakel om te zien! De bloei van de Serious Happiness planten gaat onverminderd verder en de cola’s zijn nu zo groot als armen. De geur is nu heel sterk in de tent en het aroma is verrukkelijk! Het is een lekkere fruitig en zoet aroma en ik kan bijna niet wachten om deze te roken.

De buds produceren nu ook trichomen op trichomen en alle planten glinsteren in het licht. Als je met de zaklamp op de planten schijnt, ziet het uit alsof er kleine sterren op de planten zitten. Mijn twee Q4W-Gen.2 LED kweeklampen blijven op 100% (=3 groene lichtjes AAN op dimmer) en in deze full-power-modus kun je duidelijk zien hoe snel de toppen zich ontwikkelen. Tot nu toe ben ik zeer enthousiast over de nieuwe generatie LED’s uit Oostenrijk!

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje!

(advertentie)