(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Twee weken geleden heb je (opnieuw) kennis kunnen maken met Bio Bertje en zijn Serious Happiness. Bio Bertje is een kweker die al in 2014 voor ons schreef en nu weer terug is op het honk. En wel met de prachtige wietsoort Serious Happiness en twee hoogwaardige nieuwe generatie SANlight LED kweeklampen. In dit tweede kweekverslag wordt de bloei opgewekt en de planten ‘bekroond’.

Hoi lieve lezers, leuk dat jullie weer meekijken met mijn kweek. Twee weken geleden heb ik over de eerste vier weken uit het leven van mijn Serious Happiness planten geschreven, en vanaf dat moment schrijf ik vandaag verder.
In de eerste vier weken zijn de vier planten mooi gegroeid en hebben ze de tent voldoende opgevuld. Daarom schakel ik nu over naar de bloei. Om dit te bewerkstelligen heb ik de timer omgeschakeld op een nieuw dag- en nachtritme. Ik plaats van 18 uur licht en 6 uur donker die de planten in de groeifase kregen, geef ik ze nu nog maar 12 uur licht en 12 uur donker. In de langere donkere nachten maken de planten meer en meer bloeihormonen aan, tot ze uiteindelijk ook echt met bloeien beginnen.

Goede stretch

De Serious Happiness (Serious Seeds) heeft een goede stretch zoals ze in het Engels zeggen. Dat betekent dat de plant zich mooi naar boven strekt, met gunstige internode afstanden. Dit komt niet alleen door de genen van de wietsoort maar ook door het lichtspectrum van de nieuwe generatie SANlight kweeklampen. Deze geven het perfecte licht voor cannabis omdat ze ook voor cannabisplanten gemaakt zijn en dus ook op cannabis planten getest worden.

Om zeker te zijn van een goede strekking staan de lampen nog steeds gedimd op 80% van het vermogen. Ik heb de sunrise fade functie nog even uitgelaten. Deze functie uitzetten wordt tijdens deze fase namelijk aanbevolen, zoals je op het YouTube kanaal van SANlight kunt zien. Om de strekkende fase ook met voeding te ondersteunen, heb ik de dagelijkse dosis iets verhoogd. Ik hou hiervoor het voedingsschema van Mills aan.

Bloei!

In week 5 en 6 (de eerste twee weken van de bloei) blijven de planten groeien en strekken ze zich mooi omhoog. De bladeren hebben een diepe donkergroene kleur, wat laat zien dat de planten voldoende voeding krijgen. Op dag 40 zie ik duidelijk de eerste tekens van bloei, de eerste kleine topjes ontstaan. De LED’s staan nog steeds gedimd op 80% en de sunrise fade staat nog steeds uitgeschakeld.

De vier Serious Happiness planten blijven ook in week 7 nog mooi groeien maar ontwikkelen nu ook over de gehele plant veel nieuwe buds. Ik haal de grootste schutbladeren en de laagste takken van de planten af (dieven, ontbladeren), zodat het licht van de SANlights beter tot beneden komt. Alleen bij voldoende licht zullen grote toppen ontstaan, en ik wil wil ook onder aan de planten dikke toppen hebben.

Serious Happiness ‘bekroond’

De eerste witte kroontjes zijn nu zichtbaar op de planten en de productie van de trichomen is begonnen. Ik zie de eerste kristallen al zitten. De geur van de hele kweek wordt sterker en de Serious Happiness planten geven nu een zoet aroma af dat aan fruit doet denken. De twee Q4W-Gen.2 LED kweeklampen van SANlight staan nu op volle kracht en 100% van het vermogen. Ze zijn daarmee niet meer gedimd maar de sunrise fade is uitgeschakeld. Ik ben tot nu toe helemaal blij met ontwikkeling van de planten, alles gaat veel beter dan verwacht en ontwikkelt zich uitstekend.

Bio Bertje!

(advertenties)