(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bertje heeft met zijn oogst gewacht tot werkelijk iedere trichoom overduidelijk aan oogsten toe was, en dat werpt letterlijk zijn vruchten af mogen we wel zeggen. Kijken en watertanden van de zoete toppen van Bio Bertje’s LED-oogst dus.

Hoi, lieve Lezers!

Na 10,5 weken bloei was het eindelijk zover en heb ik mijn plantjes, die onder de twee verschillende LED-installaties gekweekt zijn geoogst. Alle drie de soorten waren ondertussen mooi gerijpt (bijna alle haartjes waren bruin verkleurd) en na het checken van de trichomen (harskliertjes) die allen melkachtig waren en waarvan ongeveer een derde deel amberkleurig was, kon ik aan de oogst beginnen.

SSBK na 10 weken bloei -pic 8

Wat een lekkere buds kweekt die Bertje toch! Hier een van de SSKB planten

Bij het oogsten neem ik steeds eerst de hele plant uit de kast, zet haar op een tafel en knip dan alle bladeren die groter zijn dan mijn duimnagel, af. Als alle bladeren weg zijn snijd ik de plant helemaal onderaan af, net onder de eerste zijtak. Vervolgens hang ik haar omgedraaid op om te drogen. Ik laat mijn planten in dezelfde kast drogen als waarin ze gegroeid zijn. Gewoon de lampen uit, alle ventilatoren uit en met alleen de afzuiger aan. In het donker worden de planten dan ongeveer 10-14 dagen gedroogd. Wanneer een tak bij het buigen met een duidelijk hoorbare ‘knak’ geluid breekt weet ik dat ze droog genoeg is. Dan worden de buds van de plant afgehaald, verder geknipt en in glazen weckpotten gedaan om te curen.

Serious Happiness, Tangie en SSKB

De Serious Happiness heeft een heel lekkere fruitige geur en licht zoete smaak. De toppen zitten vol met kristallen en de toppen zijn het grootst van alle drie de soorten. Ze zijn niet super compact, maar wel heel makkelijk te knippen omdat ze in vergelijking met de buds heel weinig blad dragen.

Serious Happiness

De Tangie planten verschillen wel heel erg van geur. Ik heb drie planten bij die echt een heerlijke citroen-/mandarijn achtig aroma en geur hebben, zoals ook in de beschrijving van deze soort staat. Maar ik heb er ook Tangie planten bij die helemaal NIET naar citroen ruiken. Deze hebben ook een lekkere geur, maar niet zo fruitig maar eerder ‘fuely’ (=kush-achtig, licht naar benzine). De buds zijn typical sativa buds met lang uitgerekte sativa-kroontjes, maar heel luchtig gegroeid. De toppen zijn helemaal niet compact en de Tangie was best veel werk bij het oogsten en knippen omdat ze naast de toppen ook aardig wat bladeren droeg.

Tangie

Van de SSBK zijn uiteindelijk maar twee planten overgebleven nadat ik alle mannetjes en hermafrodieten weg had gehaald. Maar deze twee planten zijn dus wel in een woord GEWELDIG! De toppen zijn keihard geworden, ik heb zelden zulke compacte toppen gezien. Allemaal helemaal bedekt met kristallen, ze glinsteren in het licht. De geur van SSBK is een heel intensieve kush-geur, welke superlekker is, maar ook heel sterk. Als je een zakje met SSBK open doet dan stinkt de hele kamer binnen no-time naar de wietsoort. Dit is echt geen stealth-weed, maar een geur-bomb!

SSBK

Dit is echt geen stealth-weed, maar een geur-bomb!

Volgende keer ga ik jullie over de eerste rook-proef berichten en een conclusie opmaken over de twee verschillende LED-installaties en wat ze opgeleverd hebben… Tot dan, groetjes van Bio Bertje

(advertentie)