(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bio Bertje test twee verschillende LED kweeklampen, de 420-Sunfactor LED’s van Kweekotheek en losse LED-modules uit Oostenrijk. Door een fout van Bertje zelf duurde de cyclus wat langer dan gepland maar nu zit de bloei er goed in en ontwikkelen de planten toppen die nauwelijks nog in Bertje’s hand passen!

Serious Happiness, Tangie en SSBK onder LED

Hoi, lieve Lezers! De laatste keer heb ik jullie over mijn stomme fout verteld, mijn schakelklok stond daardoor verkeerd ingesteld. Het gevolg was een onderbreking van de donkere periode wat stress voor de planten veroorzaakte. Hierdoor hebben ze een paar weken vertraging opgelopen. Stom, stom, stom natuurlijk, maar nadat de timer weer correct werkte, bloeiden de planten gelukkig zonder stress verder en gingen ze ook echt dikke toppen ontwikkelen. Ze staan nu 7,5 weken in bloei.

Links een van de vele dikke toppen in de ruimte met de 420-Sunfactor LED’s en rechts een lekkere knots die onder de Oostenrijkse LED-modules staat

De planten onder de Sunfactor420 LED-installaties ontwikkelen reusachtige toppen zoals je kunt zien. Iedere week zwellen ze verder op. Ze barsten van de kristallen en de geur in mijn kast is fantastisch. Twee van de tangie planten ruiken precies zoals ik het verwachte, heel sterk naar citroen, de andere Tangies planten ruiken meer kush-achtig, verschillende fenotypen dus. Alle Tangie planten groeien wel als typische sativa’s. Met lange internodes en buds met mooie sativa-kroontjes.

7-5 weken bloei - Tangie

Een van de mooie Tangie toppen in het paarse licht van de Sunfactor LED

De Serious Happiness heeft tot nu de grootste toppen, veel groter dan Tangie, je ziet nu al dat deze planten meer gaan oogsten dan de Tangies. De hardste toppen staan tot nog toeop naam van de SSBK (Starbuds Sister x Biker Kush), deze soort is indica-dominant en groeit daardoor compacter dan de andere twee soorten. De toppen zijn niet zo groot als bij de Serious Happiness, maar wel harder. De SSBK heeft een heel sterke kush-geur waar ik ontzettend gek op ben.

De planten onder de Sanlight-LED-modules ontwikkelen zich ook prachtig verder, maar ze worden niet zo groot als de toppen in mijn andere kast, en dat heeft met de energie te maken. In de kleine kast gebruik ik 12 modules van 30 Watt, en dat is bij elkaar dus 360 Watt aan licht. In de groote kast gebruik ik twee 420 sunfactor modules (255 Watt per module) en een spectrabox-module van 300 Watt, wat bij elkaar 810 Watt aan licht is. Meer licht betekent altijd meer gewicht, en dus ben ik niet verbaasd over de grotere toppen in de grote kast. Uiteindelijk gaat het erom hoeveel gram je per Watt kunt oogsten, en dat gaan we pas aan het einde zien.

Links zie je een overzichtsfoto van de planten onder de SANlight modules, rechts de dames die onder de 420-Sunfactor lampen staan

Als je de fotos van de planten in de g-tools kast, die onder de SANlight-modules staan, nader bekijkt, dan zie je dat bij een plant de punt van de hoofdtoppen er uitziet alsof hij met sneeuw bedekt is… Hij is spierwit, het ziet uit als een heel dikke laag kristallen, maar dat is het niet. Het is een heel raar fenomeen dat ik nog nooit eerder in echt gezien heb, alleen een keer in een magazine.

75 weken bloei - snowcap SH - pic 10

De spierwitte plukken op een van de planten onder de SANlight modules

Volgende keer zal ik jullie meer vertellen over mijn LED-test, maar natuurlijk ook over deze mysterieuze witte plekken, tot dan!

Groetjes van Bio Bertje

(advertentie)