(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je zou het bijna vergeten maar onze eigen Bio Bertje is nog altijd met een meervoudige kweektest bezig. Verdeeld over twee kleine kweekruimtes kweekt hij namelijk de soorten Serious Happiness, Tangie en SSBK onder twee verschillende LED kweeklampen. 

Hoi lieve lezers!

Mijn zaailingen hadden het al heel snel gehad in de kleine potjes waarin ik ze liet ontkiemen. Al binnen 10 dagen werd het tijd om de jongedames in grotere potten over te zetten. De planten ontwikkelen zich onder de LED lampen zeer voorspoedig, ik moet eerlijk zeggen dat ik geen verschil merk in de groeisnelheid van planten onder een HPS lamp.

Ik gebruik 6,5-liter potten voor mijn planten en vul deze tot de rand met light-mix, een aardemengsel zonder al te veel voeding uit de growshop. Dan druk ik de aarde aan en geef goed water zodat de aarde mooi vochtig is. Ik maak een kuil met behulp van een leeg potje zodat het gat dezelfde grootte heeft als de kluit van mijn zaailingen. En zo is het heel makkelijk de zaailing inclusief wortelkluit over te potten. Gewoon uit het kleine potje halen, in de kuil zetten en de aarde rondom aandrukken. Klaar is Kees.

De planten heb ik nu verdeeld over de twee kweekkasten, de ene helft staat in de g-tools kast met de M30-modulen, en de andere in de grote kast met de 420-Sunfactor units. Ik heb van alle drie de soorten de planten over de twee kasten verdeeld om het verschil in ontwikkeling te kunnen zien. Nu staan in beide kasten een paar Tangie, Starbuds Sister x Biker Kush (SSBK) en Serious Happiness planten.

PLants 25 Oct 2014 - pic 7

Je ziet het verschil in hoogte tussen de Tangie planten, een teken dat de soort nog niet erg stabiel is

Al in de groei ontwikkelen zich deze drie soorten verschillend. De Tangie groeit heel verschillend, sommige planten strekken als een gek en worden heel groot. Andere exemplaren zijn achterblijvers en groeien bijna helemaal niet. Dat is niet zo mooi en betekent dat deze soort eigenlijk nog niet stabiel is.

 

 

De Serious Happiness en de SSBK groeien gelukkig wel mooi gelijkmatig in hoogte en ontwikkelen zich goed tot nu toe. Dat kun je zien aan de mooie donkere kleur van de bladeren en aan het aantal vingers van de bladeren. Deze kleine plantjes hebben nu al bladeren met 9 vingers terwijl dit gewoonlijk pas bij grotere planten te zien is.

PLants onder 420 sunfactor 25 Oct 2014 - pic 11

 

 

 

 

Volgende keer ga ik jullie over de bepaling van het geslacht van de planten vertellen. Dit omdat de SSBK regulier zaad is en de mannetjes daar eerst tussenuit gehaald moeten worden om te voorkomen dat ze later mijn vrouwelijke planten zullen bevruchten.

Tot dan! Groetjes van Bio Bertje.

 

(advertenties)