(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Energiezuinige Led kweeklampen zijn serieuze concurrenten voor energieslurpende HPS lampen aan het worden. Maar goed, die hebben zichzelf dus wel allang bewezen. Om de leds de kans te geven om zich ook te bewijzen test Bio Bertje twee veelbelovende exemplaren en drie bijzonder mooie wietsoorten.

Hoi, lieve Lezers!

Ik ga voor de LED-test een heel nieuwe kweek uit zaad beginnen en heb voor drie verschillende soorten gekozen. De led lampen die ik testen ga zijn de 4twenty Sunfactor van Kweekotheek, en de losse led modules van het Oostenrijkse SANlight. Vorige week heb ik uitgebreid verslag gedaan van de twee lampen, als je benieuwd bent naar de lampen, kijk dan nog even naar mijn verslag van vorige week. Maar laat me jullie vertellen welke soorten ik ga kweken onder de leds, want die zijn minstens zo spectaculair als de lampen.

1. Seriously Limited

De eerste soort is een totaal nieuwe soort van Serious Seeds. Zij hebben hun vlaggenschip AK-47 gekruist met de Warlock. Het resultaat is de Serious Happiness. Deze soort wordt vanaf deze maand als limited edition verkocht, en heet Seriously Limited. Van deze limited edition zijn maar 4000 pakjes beschikbaar en ik heb daar twee van gekregen. Elk pakje bevat 6 gefeminiseerde zaden. Yiiippiiie!

 

Serious Happiness Seeds

De Serious Happiness is volgens Serious Seeds een Indica/Sativa hybride met een bloeitijd van 9-10 weken en een goede opbrengst van 500 gr/m2. De smaak wordt als heel zoet en fruitig omschreven, en dat is ook de reden waarom ik deze soort wil proberen, ik ben namelijk gek op zoet smakende wiet! Op de foto’s van de Serious Happiness is te zien hoeveel kristallen deze kruising produceert en dat zijn er ongelooflijk veel! Omdat de AK-47 de moeder van deze soort is, ga ik er vanuit dat deze soort ook goed tegen mijn rugpijn werkt. Tenslotte is het ook mijn medicijn.

2. Tangie

Om ook iets tegen mijn pijn te hebben als ik aan het werk ben, ga ik deze keer weer iets nieuws uitproberen. De laatste keer was ik erg tevreden met de Strawberry-Banana en daarom ga ik deze keer de Tangie van Reserva Privada (het zusterbedrijf van DNA-Genetics) kweken. Deze soort heeft vorig jaar de eerste plek in de Sativa-categorie van de High Times Cannabis Cup gewonnen en sindsdien ALLE verdere competities waar ze meedeed! De smaak van deze kruising is verrukkelijk! Ze ruikt zo erg sterk naar mandarijnen dat je de vruchten gaat zoeken als je een pot met deze wiet opentrekt (daarom ook de naam: Tangie is kort voor tangerine, manadrijn in het Engels).

De Tangie ruikt zo sterk naar Tangerines (mandarijnen) dat je spontaan naar mandarijnen gaat zoeken als je haar ruikt

Tangie seeds

De Tangie is een kruising van California Orange (Cali O) en een Skunk en is geselecteerd door een Amerikaan die Crockett heet. Daarom Crockets cut… De bloeitijd is 8-9 weken en ik heb voor de gefeminiseerde zaden gekozen.

3. Starbuds Sister x Biker Kush

Hortilab - new strain

Deze keer ga ik als primeur nog een derde soort bijzetten: Starbuds Sister x Biker Kush van Hortilab. Ik heb 10 reguliere zaden van deze testkruising van Hortilab gekregen en ben zeer benieuwd! Hortilab is een jong zadenbedrijf dat in Nederland is gevestigd. Zij hebben in de laatste jaren de Cannabis wereld in een storm veroverd met hun bekendste soort Starbud. Deze soort heeft meervoudig de High Times Cannabis Cup en de ICmag-cup gewonnen en is een van de sterkste en heerlijkste soorten die ik ken. Deze kruising is gedaan met een suster van Starbud en de Biker Kush van Karma-Genetics (ook een klein Nederlands high-quality zadenbedrijf). Ik heb geen omschrijving van deze soort gekregen, maar laat me graag verrassen. De bloeitijd moet ergens tussen de 9 en 10 weken zijn als ik van de ouders in de kruising uitga.

Volgende keer ga ik jullie over het kiemen van de zaden vertellen… Groetjes van Bio Bertje.

(advertenties)