(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinds zijn laatste kweekverslag hebben we hem even moeten missen: Bio Bertje! Maar gelukkig gaat hij binnenkort weer met zijn groene vingers aan de slag. Deze maand ging Bertje trouwens weer eens op ontwikkelingsreis, dit keer naar Irun in Spanje, daar was van 12 tot en met 14 september namelijk de Expogrow 2014. Fotoverslag.

High Rolling Stoners,

Ik ben lekker op vakantie geweest, maar inmiddels al weer even terug. Op 12, 13 en 14 september ging ik naar Spanje voor de Expogrow 2014. De show daar was geweldig en een hoop fun! Het weer was dan ook fantastisch, een mooie Spaanse zon en 26 graden. Irun is een vrij kleine Spaanse plaats waardoor het er wat minder druk was dan op de meeste cannabisbeurzen. Maar er waren wel veel Fransen op de beurs afgekomen. Dat was perfect voor mijn vrienden van Serious Seeds, met wie ik – net als op mijn laatste cannabisreis – meegekomen was. Er zijn namelijk geen evenementen zoals dit is Frankrijk, en dus was dit voor hun een unieke manier om met hun Franse klanten in contact te komen.

Ik heb ontzettend veel plezier gehad in Spanje en een hoop foto’s op de beurs gemaakt. Dit zijn de leukste.

Links: Zaterdag was een drukke dag op de beursvloer, hier zie je bezoekers die de nieuwste kweeklampen checken bij de stand van Gavita. Rechts: De prijsuitreiking van de Expogrow-Cup zaterdagavond in de Canna festivaltent. Op de foto de winnaars van de derde prijs in de categorie Hasj: Resin Seeds. Ze wonnen de prijs voor hun Resin Kush.

Links: Het buitengedeelte van de beurs waar je wat kon eten en drinken of met allerlei activiteiten kon meedoen zoals surfen of Formule-1 rijden in een van de simulators. Rechts: De stand van het Spaanse Ripper Seeds. De jongen die je ziet staat op een skakeboard deck en rolt (stoned) door een virtuele skatebaan, ik heb het ook geprobeerd, een supervet spel!

Links: Traditionele Spaanse gerechten in een grote eetgelegenheid op het buitengedeelte van de beurs. Rechts: Een vitrine met spullen van Galls-Company. Zij maken moderne glazen bongs en rigs om mee te dabben. Het lieveheersbeestje op de voorgrond is een grinder. Onder op de foto zie je nog net een prijs die het bedrijf op Spannabis kreeg voor beste (glazen) product.

Links: De prijsuitreiking, je ziet Jodie en Marc Emery. Marc is een beroemde Canadese activist. Hij werd onlangs vrijgelaten na 4,5 jaar in een Amerikaanse gevangenis gezeten te hebben voor het verkopen van zaden in Amerika. Marc kreeg een bijzondere lifetime award voor zijn strijd voor legalisatie van cannabis. Rechts: Een heel varken in een van de uitstekende eettenten; dit is een lokale lekkernij die mij heerlijk gesmaakt heeft!

Links: De balie van de Serious Seeds stand op de beursvloer met een heel kleine selectie van de vele prijzen voor hun zaden. In totaal heeft Serious Seeds wel 65 cups gewonnen, veel te veel en veel te kostbaar om allemaal mee te nemen. Rechts: Een overzicht van de drukke zaterdag, op de achtergrond zie je de bezoekers bij de stand van The Greenhouse. Links voor op de foto zie je een paar klassieke houten biervaten: een van de bedrijven gaf gratis bier weg.

Links: Aan de buitenkant van het beursgebouw de mega grote spandoeken van de hoofdsponsors van de beurs. Rechts: Albert van Soma Seeds met de zojuist gewonnen prijs (2e plaats indica met de soort Sogouda)

Links: Speciale beursaanbiedingen van Serious en de aankondiging van de Serious Happyness, die de vaste RollingStoned lezers natuurlijk welbekend is. Rechts: Marc en Jodie verlaten het podium nadat ze hun prijs in ontvangst hebben genomen.

Links: De Serious Seeds stand vlak voor de beurs open ging voor de bezoekers. Hostess Sandra spreekt vloeiend Spaans en Frans zodat ze de vele Franse bezoekers ook kon helpen. Irun ligt dicht bij de Franse grens waardoor er, zoals ik eerder zei, veel Franse bezoekers waren. Rechts: Doug (met pet) en Terry (met lang haar) van T.H. Seeds met hun zojuist gewonnen tweede prijs in de categorie beste sativa. Ze kregen de prijs voor S.A.G.E. Verder viel hun Bubble Gum hasj ook in de prijzen en hun Bubble Gum zelf (sativa) trouwens ook. Ze waren met drie prijzen de grote winnaars van de avond.

Ik heb het een heel geslaagde beurs gevonden, hoop dat jullie de foto’s ook leuk vinden. Ik ga trouwens ook weer snel wat verslagen voor jullie schrijven dus hou ‘m hier 😉

Groetjes van Bio Bertje!

(advertenties)