(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na gedane arbeid is het goed blowen! En dat is dan ook precies wat Bio Bertje de afgelopen week gedaan heeft. Eigenlijk doet Bio Bertje altijd wel goed blowen, maar nu dus zijn eigen AK-47 en Strawberry-Banana wiet. Rookverslag!

Hoi, lieve Lezers! Nu alle plantjes geknipt en gecured zijn is het tijd om de soorten ook te proeven. Het leukste gedeelte van het hele karwei…We starten met de Strawberry-Banana.

Strawberry-Banana

Een bud van een halve gram gaat in mijn grinder om te vermalen. Deze wiet verkruimelt mooi en de kristallen zijn duidelijk zichtbaar in de schaal waar het in ligt. Het ziet bijna uit alsof iemand poedersuiker over mijn wiet gestrooid heeft. Ik vul mijn bong en neem een eerste hijs…

GEWELDIG! De smaak is verrukkelijk zoet met een licht aroma van aardbeien (het vergt wel een beetje fantasie om dat te proeven) en het is super sterk. Veel potenter dan ik verwacht had, de kracht van de Banana-Kush in deze kruising komt goed door en de heerlijke smaak moet dan van de Bubble Gum komen. Deze wiet is echt niets voor beginners, ik voel meteen mijn rugpijn verdwijnen en ben total relaxed.

AK-47

De volgende dag heb ik de AK-47 getest en daarvan wist ik al wat ik te verwachten had: EEN ECHTE HAMER! Ook nu grind ik weer een halve gram bud op en ook deze wiet verkruimelt uitstekend. Hier is geen witte laag van kristallen te zien na het grinden, maar dat maakt niets uit. Het aroma van de AK-47 is vergelijkbaar met sandelhout en heeft en heel milde zoete smaak. Ik vul mijn bong en neem de eerste hijs…

Nog geen 3 minuten nadat ik de hit genomen heb, is mijn rugpijn als sneeuw voor de zon verdwenen en lig ik met een lach op mijn gezicht relaxed op de bank te chillen

FANTASTISCH! De AK-47 is ook in deze kweek weer heel potent uitgevallen, nog geen 3 minuten nadat ik de hit genomen heb, is mijn rugpijn als sneeuw voor de zon verdwenen en lig ik met een lach op mijn gezicht relaxed op de bank te chillen. Ideale wiet om mee te gamen op de Playstation of een voetbalwedstrijd op TV mee te kijken. Hup, Holland, Hup!

Ik kan deze soorten echt alleen maar aanbevelen, ze zijn makkelijk te groeien en de uitkomst is super!

Zero zero box

Afsluitend wil ik nog een product zien laten, dat ik zelf gebruik voor de mooiste hoofdtoppen van mijn plant. Ik heb bij het oogsten geschreven dat wiet het beste in glazen weckpotten te bewaren is en dat klopt, dat is de goedkoopste manier. Maar als je wiet ECHT professioneel wil bewaren dan moet je een 00-Box (spreek uit: Zero Zero Box) aanschaffen.

Dat is een spaans product en is in feite een humidor (=speciale bewaardoos voor sigaren) voor wiet. Het kastje is gemaakt van cederhout en heeft een hygrometer om de luchtvochtigheid binnenin de doos te meten. Als het te droog word, kan je een druppel water op een ingebouwde spons doen en dan komt het weer op de goede bewaarvochtigheid van 55-60%. De toppen liggen op een heel fijne zeef en als kristallen afvallen dan worden ze onder de zeef op een glasplaat verzamelt en kan je er later hasj van maken. In deze 00-Box blijven jouw toppen voor maanden, ja zelf voor jaren goed bewaard en je hebt altijd de heerlijkste wiet om te roken.

Nu maak ik even een kleine zomervakantie en als ik terug ben komt de volgende testkweek… Tot volgende keer, groetjes van Bio Bertje.

(advertenties)