(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dames en heren dit is het moment waarop we allemaal hebben zitten wachten: de oogst van de AK-47 en Strawberry Banana’s van Bio Bertje. En het was het wachten meer dan waard want wat een toppen levert die Bio Bertje af zeg, ongelooflijk! 

Hoi, lieve lezers! Het is zover… mijn dames staan nu 68 dagen te bloeien en ze zijn eindelijk oogstrijp. Sinds ik met het spoelen ben begonnen heb ik elke dag naar de trichomen op de planten gekeken. Dat doe ik met een klein microscoopje met 60-100 voudige vergroting, die kun je in iedere growshop krijgen. Ik pak voorzichtig een tak en hou de microscoop op een top met veel kristallen en kijk naar de kleur van de trichomen.

De trichomen (=kristallen) hebben de vorm van een klein paddestoeltje, met een stengel en een kogelvormig kopje erop. in dat kopje zitten de cannabinoïden, de psychoactieve stoffen van de plant. In het begin zijn deze bolletjes helder en doorzichtig en naarmate de bloei verder gaat verkleuren ze melkachtig… dan is het THC-gehalte op het maximum. Als de plant dan nog verder bloeit dan verkleuren zich de trichomen van melkachtig naar amberkleurig. Dat is een afbraak van de THC in andere cannabinoïden, het effect bij het roken van de wiet wordt meer verdovend naarmate je meer amberkleurige trichomen hebt, het maakt dan meer stoned dan high. Dit is voor mij als pijnpatient heel belangrijk, ik wil graag een verdovende werking van mijn wiet. Daarom wacht ik met de oogst totdat een derde van de trichomen amberkleurig, en twee derde melkachtig van kleur zijn. Dat was na 68 dagen bloei het geval.

Om mijn planten te oogsten haal ik iedere plant een voor een uit de kast. De plant wordt eerst afgemeten qua hoogte en dan neem ik fotos. Daarna knip ik alle bladeren van de plant die groter zijn dan mijn duimnagel. Alle groote schudbladeren zonder kristallen gaan in de afval en de balderen met kristallen daarop worden verzamelt en gedroogd om later ice-o-lator van te maken. Als de plant alleen maar nog buds en heel kleine bladjes heeft is ze klaar voor de laaste foto’s. Als deze genomen zijn snij ik de plant bij de hoofdtak onder de laagste zijtakken af. En hang ik de hele plant omgedraaid op in een donkere kast om te drogen.

Ik gebruik hiervoor mijn kweekkast van G-Tools. Als alle planten daaruit zijn, neem ik de lamp en reflector uit de kast en hang touwtjes op. Op deze touwtjes worden de planten naast elkaar opgehangen (zonder contact met elkaar, zodat er geen schimmel kan ontstaan) met de afzuiger op halve kracht. Door verder met een afzuiger en actief koolfilter te werken onstaat er geen geuroverlast bij het drogen. Alle andere ventilatoren in de kast worden uitgezet, de wiet moet heel langzaam (zonder wind daarop) gedroogd worden om de volle smaak te krijgen.

Nu is het wachten tot de wiet droog is, dat duurt meestal tussen de 10 en 14 dagen. Hoe ik zie dat de wiet goed droog is, en wat er verder gaat gebeuren vertel ik jullie in mijn volgende verslag…

Tot volgende keer, groetjes van Bio Bertje. Hieronder nog wat mooie plaatjes van het oogsten.

(advertenties)