(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Gelukkig is ons eigen Bio Bertje weer heelhuids teruggekomen van zijn ontwikkelings wietmissie in Toronto. Dan kunnen we namelijk weer lezen hoe het met zijn AK-47 en Strawberry-Banana planten gaat, als het goed is zijn ze namelijk bijna klaar. 

Hoi lieve Lezers! Ik ben weer terug uit Toronto van de CHAMPS Canada Expo 2014, een driedaagse beurs over medicinale cannabis. Daarover gaan jullie begin volgende week meer lezen in een ander bericht. Exclusief hier op RollingStoned!

Mijn plantjes zijn thuis voorspoedig doorgegaan met bloeien, en de toppen worden vetter en vetter en barsten werkelijk van de kristallen. Ik was bij mijn terugkomst echt verbaasd om te zien hoe ver de dames nu al zijn! De oogst nadert nu, na 59 dagen in de bloei en sinds dag nummer 52 geef ik daarom alleen maar water, een geen druppel voeding meer.

Dit spoelen aan het einde van de bloei is heel belangrijk en wordt in het Engels FLUSHEN genoemd. Dat betekent dat je geen voeding meer meegeeft bij het bewateren, en alleen nog afgezuurd water (pH=6,0) en daarvan ook vééél! (zoveel dat het water er aan de onderkant van de potten weer uitkomt).

Ik doe dat persoonlijk de laatste 14 dagen voor de oogst, maar 7 tot 10 dagen zou ook voldoende moeten zijn. Door het geven van alleen maar water, gaat de plant alle voedingsstoffen, die nog in de aarde zit opgebruiken. De plant zal ook gele bladeren krijgen, dat begint bij de grote bladeren en gaat dan door met de kleine… en dat is goed zo! Dat is een teken dat de plant haar eigen voeding gebruikt om door te gaan met bloeien.

De reden waarom wij absoluut willen dat alle voedingstoffen uit de plant zijn, is het rookplezier! Cannabis die niet goed gespoeld is, doet pijn in de keel bij het roken… het voelt heel erg scherp aan in de keel en doet pijn bij het inhaleren. Dat is slecht, en natuurlijk helemaal voor de medicinale gebruikers.

Als Cannabis wel goed gespoeld is, dan doet het helemaal geen pijn bij het roken, ook niet als je een puur jointje rookt. En dat is precies wat ik als patiënt nodig heb en wat ook iedere andere blower hebben wel. Daarom mijn tip aan iedere grower en blower: spoel jullie planten! Het kost niets en het verschil bij het roken van onze geliefde plant is enorm!

Volgende keer gaan wij verder met het bepalen van het juiste moment om te oogsten.

Tot dan, groetjes van Bio Bertje.

(advertentie)