(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De hoogste tijd voor een verse update van Bio Bertje want we zijn natuurlijk superbenieuwd naar zijn AK-47 en Strawberry-Banana planten. De bloei zat er vorige week al goed in, laten we snel kijken hoe de glinsterende toppen zich ontwikkelen! 

Hoi, lieve Lezers! Mijn dames bloeien nog steeds met volle kracht en nu beginnen ook de eerste haartjes op de toppen langzaam bruin te worden. Dit is een teken van afrijping. Deze haartjes zijn de vrouwelijke stampers van de plant en dienen voor het opvangen van stuifmeel van de mannelijke plant.

Als de planten niet bevrucht worden (en dat is wat wij willen als binnenkwekers… ONBESTOVEN maagdelijke plantjes. Anders groeit er namelijk zaad in de planten) dan groeien er voortdurend, meer en meer vrouwelijke stampers en bloemen tot de plant op gegeven moment rijp wordt. De witte stampers drogen dan in, en verkleuren naar oranje en bruin. Dat is het eerste teken dat de plant begint met afbloeien en dat de oogst niet lang meer op zich zal laten wachten. De AK-47 van Serious Seeds bloeit in 9 weken af (=63 dagen), en daarmee heb ik nog zo’n 16 dagen te gaan tot de planten oogstklaar zijn. Dat betekent ik moet nu beginnen met spoelen.

Als binnenkweker wil je onbestoven en maagdelijke wietplanten

Reserva Privada geeft voor de Strawberry-Banana ook 9 weken bloeitijd aan, waardoor ik de planten op hetzelfde moment zou moeten kunnen oogsten. Maar tot nu toe zie ik bij de Strawberry-Banana’s nog geen bruine haartjes en daarom denk ik dat ze misschien iets langer nodig heeft dan de AK-47.

De harsproductie is in beide soorten nog steeds heel goed en de toppen zitten dan ook barstensvol met kristallen. Deze planten worden allemaal echt super frosty!

Nu is het wachten op het rijpen van mijn babies. Volgende keer ga ik jullie ook meer vertellen over het spoelen aan de eind van de cyclus, een van de belangrijkste stappen als je een wiet wilt die lekker is om te roken…

Ik laat jullie achter met nog een paar mooie plaatjes, klik op de foto’s voor een vergroting. Tot volgende keer, groetjes van Bio Bertje

(advertentie)