(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De bloei zet in de G-Tools kast van Bio Bertje onverminderd door. Nu de harsproductie ook in volle gang is, hangt er bij Bio Bertje een voortreffelijke en indringende geur van AK-47 en Strawberry-Banana. 

Hoi, lieve Lezers! De dames bloeien heel mooi verder en nu verspreidt zich langzaam een heerlijke geur in mijn kweekkast. Er komen dan ook steeds meer trichomen (harskristallen) op mijn planten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Strawberry Banana heeft al een mooie ‘frosty’ look

 

In deze trichomen zitten niet alleen de cannabinoïden van de plant, maar ook de geurstoffen van de plant. De zogenoemde terpenen. Deze geurstoffen zijn in ALLE planten van de wereld aanwezig, dus niet alleen in Cannabis. Verschillende combinaties terpenen zorgen zo voor de herkenbare geur van een plantensoort.

Cannabis heeft de eigenschap dat iedere kruising verschillende terpenen bevat en daarom kan Cannabis naar heel veel verschillende aroma’s ruiken… aarde-achtig, fruitig, zoet, spicy of kruidig. Een wietplant kan daarmee naar citroen, sinaasappel, kersen, dennenbomen of zelfs naar kaas of kattenpis ruiken!

Een wietplant kan naar citroen, sinaasappel, kersen, dennenbomen of zelfs naar kaas of kattenpis ruiken!

In mijn kast verspreidt zich nu een verrukkelijke zoete geur, die mij daadwerkelijk iets aan aardbeien doet denken. Dat is onmiskenbaar het aroma van de Strawberry-Banana. De AK-47 heeft een minder zoete geur, maar ruikt ook heel lekker en intensief. Het beste kan je de geur volgens Serious Seeds met Sandelhout vergelijken, maar ik ruik ook iets van kersen in het aroma.

Iedere keer als ik mijn hoofd in de kast stop, is het een feest van geuren waar ik ontzettend blij van word. Maar ik heb dan ook twee soorten met terpenen die mijn persoonlijke favoriete geur maken: fruitig! Ik hou van zoete soorten die mij aan een heerlijk fruit doen denken, veel meer dan van soorten die een kruidige geur en smaak hebben.

De dames groeien nog steeds verder de hoogte in, maar nu alleen veel langzamer. Ik denk dat ze nu bijna gestopt zijn met de hoogtegroei en nu al hun energie in de bloemvorming stoppen.

Daarmee kunnen mijn toppen nu beginnen met het aanzwellen, en lekker vet worden!

Tot volgende keer, groetjes van Bio Bertje.

(advertentie)