(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week had Bio Bertje een meeldauw probleem in de kiem gesmoord met zijn Cleanlight Hobby Unit van Serious Seeds en inmiddels laten zijn planten (AK-47 en Strawberry Banana) de eerste tekenen van de bloei zien. Altijd een mooi moment. 

Hoi, lieve Lezers! Mijn planten groeien en bloeien mooi verder. De miniscule bloembeginselen zijn nu veranderd in beginnende toppen. Je ziet nu duidelijk waar ze gaan groeien. De planten groeien nu ook nog door in de hoogte, ik heb ze gemeten en ze zijn nu ruim 70 centimeter hoog.  Een van de AK-47 dames is zelfs 90 centimeter hoog!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze 90 centimeter grote plant heb ik gesupercropped. Dat betekent: de hoofdstam gewoon op 20 cm onder de top van de plant indrukken rondom en dan de hele stam ombuigen tot hij naar beneden kijkt. Daardoor gaan de zijtakken sterker groeien omdat de hoofdtak zich eerst weer moet herstellen. Daarmee voorkom je dat de plant veel te hoog wordt. Je verliest de hoofdtop er bovendien niet mee. Dat in tegenstelling tot bij het toppen (=hoofdstam afsnijden onder de bovenste internode). Inmiddels heeft de hoofdtak zich weer prachtig hersteld en is in een boog weer naar boven gegroeid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De planten worden nog steeds om de dag met de Cleanlight Hobby Unit behandeld om te voorkomen dat de meeldauw terug komt. Tot nu toe is er geen spoormeer van de meeldauw meer te bekennen. Gelukkig!

En daarmee kunnen de planten rustig verder bloeien en is het nu wachten op de eerste kristallen… Hier nog wat extra plaatjes van mijn meiden. Omdat ze zo mooi zijn 😉

Tot volgende keer, groetjes van Bio Bertje.

(advertentie)