(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De AK-47’s en de Strawberry Banana’s van Bio Bertje zijn sinds de laatste update van vorige week, behoorlijke dames geworden. Het is de hoogste tijd om ze in de bloei te zetten. Kom d’r maar in Bio Bertje. 

Hoi, lieve Lezers!  Mijn plantjes staan nu precies 30 dagen te groeien onder 24 uur licht sinds ik de zaadjes in de grond stopte. Ze hebben nu een hoogte van 50 centimeter (AK-47 feminized) en 60 cm (Strawberry-Banana feminized) bereikt.

Dat is een mooie hoogte om de planten in de bloei te zetten, omdat ze minimaal nog een keer zo groot zullen worden tot het eind van de bloei. De stammen van de AK-47’s hebben zich inmiddels van een klein dun draadje in het begin, tot een dikke en stevige stam ontwikkeld. Ook hebben ze een mooie donkergroene kleur en grote bladeren.

De Strawberry-Banana heeft zelfs bladeren met 11 vingers! Dat zie je niet vaak, het geeft aan dat de plant heel sterk en gezond is. De meeste vol ontwikkelde bladeren hebben 7 vingers, veel planten hebben ook nog bladeren met 9 vingers, maar 11 vingerige bladeren zijn zeldzaam. 13 Vingers kan, maar heb ik zelf maar een keer in mijn leven gezien…

11 groene vingers!

11 groene vingers!

De twee soorten groeien heel verschillend als je naar de internodes kijkt. Een internode is de stam tussen twee nodes, of vertakkingen. Een grote internode afstand betekent dat de plant veel stam groeit voordat er weer een nieuwe setje zijtakken groeit… dat zie je bij de Strawberry Banana heel goed daar is het ca. 10-12 cm.

De AK-47 heeft in tegenoverstelling een veel kleinere internode afstand van maar 2 tot 3 cm. Dat betekent dat deze plant compacter gaat worden en een stuk lager uitkomt dan de Strawberry-Banana. Daarmee is deze soort denk ik geschikter voor de binnenteelt waar je toch meestal gelimiteerd bent met de hoogte. Maar dat gaan wij nog zien aan het eind van de rit!

Om de planten in de bloei in te zetten geef ik ze vanaf nu alleen nog maar 12 uur licht en 12 uur donker in plaats van 24 uur licht. Daarmee boots ik kunstmatig de herfst na en de planten beginnen uit zich zelf te bloeien. De omzetting gaat middels en automatische timer, die zelfstandig de lampen in- en uitschakelt. Deze timer zit gelukkig al ingebouwd in mijn G-Tools kast en werkt super.

Daarmee is de bloei begonnen en is het nu wachten op de eerste kristallen… Tot volgende keer, groetjes van Bio Bertje.

(advertentie)