(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is twee weken geleden sinds Bio Bertje’s laatste bericht, omdat hij afgelopen week op Spannabis in Barcelona was. De grootste cannabis-beurs van europa met 50000 bezoekers in drie dagen tijd. Zijn zaden zijn inmiddels allemaal ontkiemt…

Hoi lieve lezers, ik heb een GEWELDIGE tijd gehad in Barcelona, het weer was mooi, de vrouwen waren prachtig en ik er heb heeel veeeeel geblowd! Nu weer terug bij mijn plantjes: in de laatste update heb ik jullie over het ontkiemen verteld. ALLE zaden die ik in potjes had gezet zijn uitgekomen en tot zaailing uitgegroeid. Dat is geweldig en laat zien dat de kiemmethode van Serious Seeds uitstekend werkt. Ik kan het iedereen aanbevelen.

 

Ik heb de ontkiemde zaadjes onder een 600 Watt HPS (=hoge druk natriumlamp) gezet, welke op 75% gedimd was middels de dimbare ballast. De lamp hing op ongeveer 100 cm boven de potjes, om ervoor te zorgen dat ze niet uitdrogen door de hitte. Dat was eigenlijk een beetje te hoog, en mijn zaailingen zijn daardoor dan ook een beetje gaan strekken. Dat doen ze omdat ze naar het hoog hangende licht willen groeien.

Om te voorkomen dat de zaailingen omvallen, heb ik ze met een simpel stuk geïsoleerd koperdraad gesteund. Draad in aarde stoppen, bovenkant tot een cirkel buigen, om de stengel van de plant doen, en klaar is kees!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan is het een kwestie van wachten, en de zaailingen laten groeien tot ze groot genoeg zijn om over te potten naar de pot waarin ze de rest van hun leven zullen blijven. Bij mij was dat al na twee weken het geval. De plantjes waren toen ongeveer 20 centimeter hoog en onderaan de pot kwamen de eerste worteltjes tevoorschijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb voor 6,5 liter potten gekozen, deze heb ik met water en azijn schoon gemaakt en met schoon water nagespoeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervolgens heb ik de pot met light-mix gevuld, licht aangedrukt en goed vochtig gemaakt. Dan maak ik in het midden een gat, met behulp van een potje dat precies zo groot is als de potten waar de zaailingen in staan, tip! Het kleine plantje nu past precies met zijn kluit in het gat.

Ik kies er heel bewust voor om de kluit van het plantje niet helemaal in te graven, maar één of twee centimeter uit te laten steken. Daardoor ontstaat een soort plateau rond de plant, blijft de stengel bij het water geven droog, en voorkom je schimmel bij de stam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik druk de aarde aan de buitenrand nog even lichtjes aan, geef nog wat water en de planten zijn klaar om terug in de kast te gaan. Daarmee is de tweede stap gezet en kunnen de plantjes groeien tot ik ze in de bloei zet.

Tot volgende week, groetjes van Bio Bertje!

(advertentie)