(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bio Bertje heeft een heel nieuwe en bijzondere soort getest: de Somari van Soma Seeds. Vorige week heb je al het kweekverslag van deze strain kunnen lezen, vandaag op RollingStoned het oogst- en rookverslag van de Somari. Inclusief de uitslag van een laboratoriumtest.

IMG-20140220-WA0001Hoi, lieve Lezers! Vorige week had ik verslag gedaan van mijn Somari kweek. Daar is mij door mijn stonede hoofd een foutje in geslopen. Somari is een nieuwe kruising van drie soorten van Soma, maar Amnesia Haze is daar geen van, zoals ik wel geschreven had. De nieuwe soort is een kruising van Kushadelic, NYC-Diesel en Buddha’s Sister. Dat is heel belangrijk omdat de Kushadelic een heel andere soort van plant is dan de Amnesia Haze…de Kushadelic heeft een kortere bloeitijd als Amnesia Haze en daardoor heeft Somari ook een kortere bloeitijd dan NYC-Diesel.

Zoals laatste keer al aangekondigde zal ik jullie nu over de oogst van mijn Somari planten vertellen. Ik kan zeggen dat ik meer dan tevreden was! De Somari maakt vette toppen die naar citroen ruiken en barstensvol met kristallen zitten. Het oogstgewicht per plant was 65-70 gram en ook de kleinere toppen onderaan de plant waren uitstekend te roken. Omdat ik een medicinale cannabisgebruiker ben, en mijn chronische pijn van een hernia ermee bestrijd was ik benieuwd hoe de Somari tegen mijn pijn zou helpen.
Na de eerste rooktest kon ik zeker zeggen dat de soort hier goed in slaagt. De Kushadelic heeft de potentie van de NYC-Diesel verhoogd en na een paar trekkies was ik al helemaal ontspannen, en mijn pijn verdwenen. Nu was ik ook heel benieuwd hoe sterk deze wiet is en waarom het zo goed tegen mijn pijn helpt, nog veel beter dan de wiet uit apotheek.

Ik kom veel op cannabis-beurzen en heb mijn zelfgekweekde Somari in Valencia op de Growmed beurs in April 2013 in het daar aanwezige CANNA-lab testen laten. Op deze beurs had Canna-lab voor de eerste keer niet alleen een chromatograph voor een test op de cannabinoiden (uiteenzetting van de stoffen in je wiet, potentie) maar ook op terpenen (aroma en smaakstoffen in de wiet). Daardoor kreeg ik twee uitslagen voor de Somari:

IMG-20140220-WA0000Cannabinoiden:

THC: 16.88 %
CBD: 0,07 %
CBC: 0,21 %
CBG: 0,53 %
CBN: 0,06 %

Terpenen:

a-pinene: 17,44 %
b-pinene: 10,86 %
Myrcene: 3,56 %
limonene: 31,48%
linalool: 3,82 %
b-cariofileno: 20,09%
humulene: 6,67 %
cis-nerolidol: 1,66%
trans-nerolidol: 1,58 %
cariofileno_oxido: 2,85 %

De potentie is hoog met bijna 17% THC en daardoor weet ik dat het goed tegen mijn pijn helpt, maar nog niet zo goed dat het je helemaal knockout slaat. De verrukkelijke geur naar citroen/grapefruit ontstaat door het extreem hoge limonene-gehalte van 31,48 %… deze terpene ruikt precies als een citroen… het is namelijk dezelfde stof die ook een citroen zijn geur geeft…

Ik was echt verbaasd toen zij mij daar in het lab een lege plastic buis onder de neus hielden en dat precies zoals mijn wiet rook. In het schijnbaar lege buisje zat een doorzichtige plastic strip met een paar druppels van de limonene erop, dit aroma kan je kunstmatig ook in het laboratorium maken, en dat lieten de mensen van Canna zien door mensen te laten ruiken. Ik was echt trots op mijn zelfgekweekde medicijn en ook dat ik nu wist waarom het zo lekker ruikt. Deze soort kan ik iedereen aanbevelen, ze zal je helemaal tevreden stellen.

Volgende keer gaan wij verder een heel nieuwe kweek… tot dan, groetjes van Bio Bertje.

(advertentie)