(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze eigen Bio Bertje is weer bezig geweest. En wel met een heel bijzondere wietsoort deze keer, eentje die nog nergens te krijgen is: de Somari van Soma’s Sacred Seeds. In zijn eigen gemaakte kweekkast testte hij deze nieuwe strain onder zijn 600Watt HPS.

P3300382Hoi lieve Lezers! Doordat ik al een tijdje meeloop in de Cannabis wereld heb ik veel mensen ontmoet, waaronder ook veel zaadkwekers. Een van de beste zaadkwekers van deze wereld is zeker SOMA van Soma’s Sacred Seeds. Hij is meer of min een ganja-guru en heeft een heel speciale band met deze voor hem heilige plant. Heel zijn leven staat in het teken van cannabis en het ontwikkelen van nieuwe soorten. Zijn bekendste soorten tot nu toe zijn NYC-Diesel en Amnesia Haze, welke beide Cannabis Cup winners zijn.

De NYC-Diesel was altijd een van mijn favoriete soorten, omdat die een heel intensieve citroenengeur heeft. Ik hou van wiet met een sterk citrus-aroma. Het einige probleem voor mij was, dat de NYC-Diesel niet heel sterk is, hij mist iets aan potentie naar mijn smaak. De Amnesia Haze heeft wel deze uitstekende sterkte maar niet de typische citrusgeur wat ik zo lekker vind. Soma heeft deze twee planten gekruist met zijn Buddha’s Sister (voor compactere buds). Het resultaat hiervan is zijn nieuwe soort Somari.

P3300377Toen ik deze soort voor het eerst rook en daarna rookte, wilde ik hem meteen kweken. Ik kreeg er, nog voor de soort op de markt kwam, kloontjes van, en begon met mijn kweek. Op 11 liter potten met light-mix, onder een 600 Watt HPS lamp in mijn zelfgebouwde kast. De kast heeft ook een aktief koolstoffilter (heel belangrijk, speciaal bij deze soort omdat zij een heel sterke geur heeft) en een MABO-brandblusser voor de veiligheid. De klonen groeiden als gek zodra ze eenmaal onder 24 uur licht, in de 11 liter potten stonden. Toen ze een hoogte van 40 cm bereikten, heb ik de timer omgeschakelt naar 12/12 uren licht/donker voor de bloei.

Nu al was te zien dat de kloontjes van drie verschillende moederplanten waren gekomen. Ik had namelijk drie verschillende fenotypes. Een derde van de planten was heel compact en kort gebleven in de groei, een derde is met een gewone stretch gegroeid en nog weer een derde met een lange stretch. Een langere stretch betekent dat de internodeafstanden (=afstand op de stam tussen twee zijvertakkingen) groter zijn en dat de hele plant langer wordt dan een plant met kleinere stretch. Ondanks de verschillende groeihoogten was het makkelijk te doen in de kast. Met name door de grote planten iets te buigen en naar beneden te binden.

P3300375De geur die de planten al na twee weken in de bloeifase produceerden is ONGELOOFLIJK lekker! Het ruikt als onder een citroenboom! De planten hebben tussen de 9 a 10 weken bloeitijd nodig, ik heb hun in 10 weken afgebloeid. De laatste 14 dagen heb ik alleen nog afgezuurd water zonder voeding gegeven. Dat noem je spoelen en is heel belangrijk voor een goede smaak en zachte rook. De planten hebben een eindhoogte tussen de 90 en 120 cm, en hebben heel dikke toppen aangemaakt. De toppen hebben de typische sativa-foxtails (tweede internode bloei) en zijn groot en compact en stikken van de kristallen zoals je op de foto’s kunt zien.

Volgende keer ga ik jullie de uitkomst van de oogst vertellen en over de cannabinoïden en terpenen die in deze soort zitten, omdat ik deze keer een bud van mijn oogst in het laboratorium liet testen. Tot dan, groetjes van Bio Bertje.

P3300379

(advertentie)