(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Lachen, gieren, brullen. Met de politie nog wel. Sensatiebelust een foto van een wietkwekerijbrand twitteren, met een oproep erbij om je buren te verlinken als ze ook zoiets idioots doen. Jammer alleen dat het een oude foto was van een gewone brand…

De eer van deze blunder komt toe aan Wijkagent Nico van Maanen uit Barneveld. Hij zet de foto met waarschuwende tekst dinsdag 22 januari op zijn account:

tweet

De beroemde en inmiddels beruchte foto van de wietkwekerijbrand die geen wietkwekerijbrand was...

De beroemde en inmiddels beruchte foto van de wietkwekerijbrand die geen wietkwekerijbrand was…

Koren op de molen natuurlijk van al die agenten die denken dat ze zinvol bezig zijn met hun door Ivo Opstelten aangewakkerde heksenjacht op wietkwekers. De politie Westland plaatst dezelfde foto, met een ongegeneerde oproep erbij:

twit2

Welja, nog meer overheidsdienaren ruiken hun kans om de wietkwekers nog verder in het reeds bestaande verdomhoekje te duwen. Wijkagenten Eric van Meerwijk (Valkenswaard Zuid-Oost), Guus Lacroix (Eijsden-Margraten) en Eric van Dun (Loon op Zand) twitteren tweets met exact dezelfde inhoud.

Scherp & medogenloos

Gelukkig hebben we niet alleen maar goedgelovige burgers in ons land. Petra Kramer bijvoorbeeld. Omschrijft zichzelf op Twitter (en we weten dit omdat ze RollingStoned volgt op @rolstoned, doe dat ook mensen!) als Treiterdiva | Vega | Jihadi | Loktrans | Onaangepaste stinkwerkloze. Maar laat je daardoor niet weerhouden, sterker nog, ga haar ook volgen op @petrakramer. Hoe dan ook, via haar website Meedogenloos.nl duikt ze in het wietkwekerij-verhaal.

Excuses dankzij scherpe loktrans

En wat denk je? Blijkt de foto negen (9!) maanden eerder te zijn gemaakt. Dat niet alleen, het betreft ook een brand die niets met een wietkwekerij te maken heeft, iets wat de politieagent – wijkagent Gerald Waijer in Duiven – die de foto toentertijd twitterde trouwens ook erbij zette. Het was namelijk de zolder van de buren die in de fik stond. Foutje bedankt dus.

Jammer alleen weer dat de imagoschade voor ons, de cannabisliefhebbers zeg maar, al weer in gang is gezet. De meeste politieagenten zijn trouwens wel zo sportief om hun foute tweets te rectificeren als ze door onze scherpe loktrans met de waarheid worden geconfronteerd. Alleen de aanstichter van dit alles, Nico van Maanen uit Barneveld, houdt zich angstvallig stil op de social media. Dat zou hij dus eens wat eerder en vooral ook vaker moeten doen…

(advertenties)