(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Rechters in België doen hun stinkende best om cannabisfans keihard te straffen. Wat dacht je hiervan? Jongeman die elke dag een blowtje rookt, wordt op een zomerse dag gepakt. Hij houdt rekening met een forse boete, maar krijgt levenslang…

‘Verslaafde moet rijbewijs direct inleveren’, kopten de Vlaamse kranten. Dan denk je toch aan een tyfusjunk die een compleet winkelcentrum aan gort heeft gereden met zijn (gestolen) barrel, maar niets is minder waar. De verslaafde is een jongeman van 22 jaar uit Menen en zijn verslaving betreft het dagelijks roken van wiet.

Roze olifanten

Politierechter Peter Vandamme slachtte de blower in zijn rechtbank in Brugge compleet af. Had de verdachte dan iemand overhoop gereden? Nee hoor, hij was aangehouden met 40 nanogram THC in zijn bloed, waar de Belgische wet slechts 1 nanogram toestaat. Hoewel onze blower dus geen enkele schade aan personen of gebouwen aanrichtte in het vrolijke kustplaatsje Blankenberge waar dit drama plaatsvond, kreeg hij de volgende scheldkanonnade van de rechter toegevoegd:  “Het ziet daar op zo’n moment zwart van het volk. Jij ziet roze olifanten en gaat daar met je auto tussen rijden.”

De arme verdachte verweerde zich door te zeggen dat de THC in zijn bloed van de dag ervoor was. Zoals jij en ik weten heb je na 24 uur geen enkel effect meer van je joint (was het maar waar), maar de rechter werd alleen maar kwader. Zeker toen blower A.C.toegaf elke dag een jointje te roken en vandaag in zijn auto naar de edelachtbare was gereden. “U beseft toch dat u nu toegeeft dat u onder invloed naar hier gereden bent? Hoogstwaarschijnlijk bent u dus ook van plan om opnieuw onder invloed naar huis te rijden. Dat kan ik niet laten gebeuren”, fulmineerde de rechter.

Complete kutdag

A.C. mocht ter plekke zijn rijbewijs afgeven. “Iemand die dagelijks drugs neemt,  hoort niet thuis in het verkeer”, zei de rechter. En in een moeite door gaf hij de blower een levenslang rijverbod. Plus een geldboete van 1200 euro. Om deze kutdag voor onze Vlaamse cannabisliefhebber helemaal compleet te maken, zeg maar. Toen A.C. afdroop beet Peter Vandamme hem nog de volgende uitsmijter toe: “En waag het niet op nu opnieuw in uw wagen te stappen. Er zijn hier genoeg agenten en zodra u achter het stuur kruipt, zullen die u oppakken.”

Wat een prachtig land is het toch, België. En zulke fijne rechters ook. Iets voor Ivo Opstelten wellicht?

(advertenties)