(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bio Bertje zit altijd vol met nuttige kweektips! Zo vertelde hij vorige week hoe je met een simpel trucje schimmel bij de jonge stam kunt voorkomen en liet hij eerder een perfecte ontkiem methode zien. Kijken hoe het zijn AK-47 en Strawberry Banana planten vergaat.

Hoi, lieve Lezers! Ik ga weer verder met mijn kweektest met de AK-47 feminized and Strawberry Banana feminized zaden. Inmiddels zijn het allang geen zaden meer maar plantjes. Ze staan nu een weekje in hun grote potten (6,5 liter) en groeien mooi door.

In het begin heb ik mijn plantjes twee keer Roots van Bio Nova met het gietwater meegegeven (10 ml / liter). Daarmee ontwikkelen de wortels zich sneller en beter. Dat is heel belangrijk omdat een groter wortelstelsel ook een grotere opbrengst betekent. Alleen als de plant alles goed met haar wortels kan opnemen, zal ze zich ook optimaal kunnen ontwikkelen.

De AK-47 na 24 dagen

De AK-47 na 24 dagen

Vanaf de derde dag na het overpotten geef ik bij iedere waterbuurt ook voeding mee, de plantjes hebben dat nu nodig omdat de aarde die ik gebruik niet voorbemest is. Ik geef ze House & Garden AARDE A + B. Deze voeding is heel makkelijk in gebruik en goed van kwaliteit. De planten zijn mooi donkergroen en zien gezond uit, dat is het beste teken dat het goed met hun gaat. Als de kleur van de bladeren te donker of te licht zou zijn, dan heb je meestal een tekort of ander probleem. Let daarom altijd goed op de kleur van je plantjes!

Nu is ook langzaam een verschil tussen de twee soorten te zien: de AK-47 van Serious Seeds heeft bladeren met iets bredere bladvingers dan de Strawberry-Banana van Reserva Privada.

daaraan kun je de genetica van de planten herkennen. Over het algemeen betekenen bredere vingers meer indica invloed en smallere vingers meer sativa invloed. De AK-47 is hierin een uitzondering, deze plant is wel sativa dominant, maar groeit toch bladeren met relatief brede bladvingers. In de catalogus van Serious Seeds staat dan ook te lezen, dat de plant bij het roken in het begin een sativa effect heeft (upliftende high in het hoofd) maar deze snel naar een indica effect over gaat (ontspannen stoned gevoel in het lichaam). En laat dat nou precies het effect zijn dat ik nodig heb om mijn rugpijn te bestrijden.

Strawberry-banana plant 24 days old

De Strawberry Banana na 24 dagen

Daarmee is de groei al bijna over wat mij betreft. Volgende week zal ik laten zien hoe de babys in de bloei gezet worden. Tot dan, groetjes van Bio Bertje.

(advertentie)