(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De AK-47 en Strawberry-Banana planten van Bio Bertje staan al lekker te bloeien en worden daarbij ook behoorlijk hoog. Om ze op gelijke hoogte te brengen en de harsproductie te stimuleren heeft onze biologische vriend de dames dan ook ge-supercropped. 

Hoi, lieve Lezers! Mijn babies bloeien mooi verder. Sinds deze week zijn nu ook de eerste kristallen op de plant te zien. Deze hars-klieren, welke ook kristallen genoemd worden, bevatten de werkzame stoffen in cannabis, de zogenoemde cannabinoïden… en daar draait het uiteindelijk allemaal om. Deze stoffen zorgen namelijk voor de medicinale werking en de psychedelische effecten van de plant.

 

THC is een van de vele cannabinoïden in cannabis, en in mijn geval zorgt de THC voor een vermindering van mijn rugpijn. Daarom kweek ik ook het liefst soorten met een hoog THC-gehalte en de AK-47 van Serious Seeds is daar uitermate geschikt voor. Deze plant is al sinds 1999 met 22% THC (in een laboratorium gemeten) een van de sterkste wietsoorten op de markt.

Omdat mijn planten ook nog steeds in de hoogte groeien wordt de ruimte in mijn G-Tools kast nu een beetje krap. De lamp hangt al zo hoog als mogelijk is, en sommige toppen groeien daar al naar toe. Omdat het direct onder de lamp te heet is voor de plant (van een 600 W lamp moet je minimum 60 centimeter afstand houden) moest ik een van de planten supercroppen en een andere met behulp van een YO-YO (verkrijgbaar in iedere growshop) naar de zijkant trekken zodat de stam niet meer zo dicht op de lamp groeit.

Daarmee kunnen de planten rustig verder bloeien en doorgaan met het produceren van kristallen… tot volgende keer, groetjes van Bio Bertje.

 

(advertentie)