(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vrijdag werd biologische wietkweker Doede de Jong veroordeeld tot een waanzinnige boete van 233 duizend euro. Het regent inmiddels ‘help Doede’-acties op de sociale media. Wacht echter nog met geld overmaken, morgen komen het VOC en Doede zelf (!) bij elkaar om te praten over de te volgen strategie!

Doede de Jong, aangeslagen maar nog niet verslagen...

Doede de Jong, aangeslagen maar nog niet verslagen…

Nederlands bekendste wietkweker Doede de Jong werd vrijdag veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar, 100 uur werkstraf en een ontnemingsvordering van 233.282,60 euro. De rechtbank in Leeuwarden kende dus weinig genade en toonde evenmin begrip voor de verdediging van Doede die gevraagd had om een oordeel over het hypocriete gedoogbeleid in Nederland, wat wel verkoop van wiet toestaat maar de teelt verbiedt. De rechter laat het oordeel hierover (lafjes) aan de politiek…

Doede dreigt huis kwijt te raken

Uiteraard is Doede de Jong behoorlijk aangeslagen door het vonnis. Als dit verdict werkelijkheid wordt, betekent het dat hij zijn huis kwijt raakt. Daar is al beslag op gelegd door justitie en als De Jong de geldboete (de winst die hij gemaakt zou hebben met het kweken in zijn kas) niet voldoet, is hij het na 40 jaar kwijt. Zover is het gelukkig nog niet, want er bestaat een goede kans dat Doede in hoger beroep gaat. En wie weet treft hij dan rechters met wat meer inzicht, lef en rechtvaardigheidsgevoel.

Wacht met geld storten!

Daarom zijn de inzamelacties die her en der op de sociale media zijn gestart ook ietwat voorbarig te noemen, hoe sympathiek ook. Nog los van het feit dat ze niet centraal gecoördineerd zijn, wat de effectiviteit niet ten goed komt. Wacht daarom nog met het storten van geld, waar dan ook. Morgen (dinsdag) vergadert het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) om zich te beraden op de te volgens strategie. Doede de Jong – VOC-medewerker sinds jaren – is daar zelf ook bij! Woensdag zal RollingStoned-columnist en VOC-woordvoerder Derrick Bergman dan bekendmaken wat Doede de Jong gaat doen en eventueel van sympathiserend Nederland/België verwacht.

Meer weten over de rechtszaak, kan door onderstaande video te bekijken van International Cannabis News:

 

(advertenties)