(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet alles is halleluja in Zuid- en Midden-Amerika wat wiet betreft. Tuurlijk, Jamaica, Mexico en Guatemala denken aan legaliseren, maar Venezuela niet… Zoals blijkt uit de idiote uitspraken van de minister van Binnenlandse Zaken over marihuana.

Het is al tijden bijzonder onrustig in Venezuela; eigenlijk is het er de hele tijd rellen geblazen sinds het overlijden van president Hugo Chávez vorig jaar maart. Maar nu weet Miguel Rodríguez, de minister van Binnenlandse Zaken in het Midden-Amerikaanse land, waaraan dat ligt: genetisch gemodificeerde marihuana!

Minister van Binnenlandse Zaken Miguel Rodríguez... geen Nobelprijs voor hem dit jaar vrezen wij.

Minister van Binnenlandse Zaken Miguel Rodríguez… geen Nobelprijs voor hem dit jaar vrezen wij.

Rellen in ruil voor wiet

Echt waar, krabbel maar terug op je stoel, en lees verder. Afgelopen dinsdag maakte Rodríguez de arrestatie van 9 personen bekend, die verdacht worden van ‘het leiden, financieren en organiseren van gewelddadige anti-regeringsprotesten in de wijk Chacao in hoofdstad Caracas’. De terreurverdachten werden bij invallen in 10 huizen opgepakt, uiteraard in het welbekende holst van de nacht. Volgens eerder gearresteerde verdachten deelden deze mensen geld uit aan de bevolking om te gaan demonstreren/rellen tegen de overheid. De minister voegde daar bloedserieus aan toe dat er behalve cash nog een ander middel beloofd werd als de Venezuelanen ‘de straten zouden overnemen’, inderdaad genetisch gemodificeerde wiet! Rodríguez: “Zij geven de mensen die drugs om ze high te krijgen en te houden, zodat ze permanent actief zijn tegen de veiligheidstroepen.”

Genetische modificatie?

Los van het feit of het waar is dat mensen bereid zijn in ruil voor wiet constant te gaan rellen met gevaar voor eigen leven, is het natuurlijk de vraag wat de minister in hemelsnaam bedoelt met genetisch gemodificeerde marihuana?! Die term is al een tijdje in zwang in Latijns-Amerika en het is niet onwaarschijnlijk dat hij in het leven is geroepen door de drugskartels. Ze prijzen er namelijk cannabis mee aan die is gekweekt uit Europese en Amerikaans zaad. Reclametaal dus, die de straatwiet beter moet doen verkopen. De meeste wiet in die contreien is traditioneel namelijk Sativa-dominant, in tegenstelling tot ‘onze’ Indica-dominante hybrides. Die laatste zijn natuurlijk geenszins tot stand gekomen door genetische modificatie, maar door kruisingen van bestaande natuurlijke cannabis strains! Voor zover wij weten bestaat er niet 1 genetisch gemodificeerde wietsoort, laat staan dat die wijd en zijd verkocht en gerookt wordt op onze mooie aardbol…

Dus zo zie je maar weer; als je geen greintje verstand hebt van zaken kun je toch nog altijd mooi minister worden 😉

(advertenties)