(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CHAMPS Canada  is het grootste cannabisevenement van het land en werd van 23 tot en met 25 mei gehouden. Onze eigen Bio Bertje was er op ontwikkelingsmissie en doet exclusief voor RollingStoned lezers, verslag van dit evenement aan de andere kant van de oceaan. 

Hallo lieve lezers, deze week geen update van mijn AK-47 en Strawberry-Banana maar wel een exclusief fotoverslag van de CHAMPS Canada beurs in Toronto. De eerste dag van het evenement was speciaal gereserveerd voor bedrijven, wat betekend dat er op de beursvloer geen bezoekers toegelaten werden.

Zaterdag was absoluut de aller drukste dag. De hele dag liepen er veeeel mensen rond en in de middag werd er een zogenaamd breeders panel gehouden. Een aantal zaadkwekers vertellen dan hun verhaal, en de bezoekers mogen daarop reageren en vragen stellen. Simon, de eigenaar van het Nederlandse Serious Seeds, genoot ervan om in het panel te zitten omdat het altijd leerzaam is om direct met kwekers te kunnen spreken en ervaringen uit te wisselen.

Bezoekers van de CHAMPS Canada beurs zijn voor het merendeel patiënten die hun eigen medicinale cannabis kweken en zijn zeer geïnteresseerd in kweken en de medicinale effecten van cannabis.

De Foto’s

Links de stand van Serious Seeds op de beurs. Dit is Thomas, hun Marketing-Manager met twee legale medicinale buds uit Canada. Reusachtige White Russian Toppen van wel 90 gram en 60 gram, legaal gekweekt door een patiënt in Canada, hij had de top meegenomen voor het display van Serious Seeds. Deze patiënt mag legaal met 1,5 kilo cannabis reizen, hij heeft er een licentie voor. De reusachtige toppen trekken uiteraard heel veel nieuwsgierige klanten naar de stand van Serious Seeds, die er graag mee op de foto gaan, net als Thomas.

Rechts de Skyline van Toronto bij zonsondergang. Ik heb de foto vanaf een boot op het Ontaria meer genomen. Een cruise die Breeders ball werd genoemd en werd georganiseerd door een Canadees cannabis magazine dat Skunk Magazine heet. De kleuren van de zonsondergang op de foto zijn te gek!

Dit zijn met de hand gemaakte glazen pijpen. Het zijn eigenlijk kunstwerken en gaan voor meer dan 10.000 Amerikaanse dollars over de toonbank, maar ze werken en je kunt ze dus ook gewoon gebruiken. De bong die je ziet heeft de vorm van een mystiek onderwater schepsel. De kunstenaar liet zich inspireren onder meer door inktvissen en haaien. Het kost ongeveer drie volle dagen om zo’n exclusieve pijp te maken.

Rechts een van de borden bij de ingang van CHAMPS Canada 2014. Het toont alle sponsors van het evenement.

Nog twee prachtige bongs, deze zijn met gekleurd glas gemaakt en ook geïnspireerd op leven uit de zee. Deze kosten meer dan 12.000 dollars!

Rechts een stand waar je je rug en nek heerlijk kunt laten masseren. De service is hard nodig voor de mensen die de hele dag op de beursvloer werken. Naast de massage stand zie je een stand van een Canadese zaden producent die Med-Man heet. Zijn wietsoorten zijn dit jaar meerdere keren in de prijzen gevallen. Waaronder minstens drie eerste prijzen.

Medische marihuana patiënten protesteren voor het gebouw, ze zijn tegen een wetsverandering in Canada die ervoor zorgt dat het kweken van je eigen medicijn (wiet) illegaal wordt. Op dit moment mogen Canadese patiënten hun eigen medicijn nog kweken en als de wet van kracht is mogen alleen een paar grote producenten dat nog. De patiënten moeten hun wiet daar dan kopen.

De andere foto is de CN-toren van Toronto, de hoogste toren van de wereld. Hij is meer dan 400 meter hoog, in het ronde ding bovenin zit een restaurant. Je kunt een rondje maken aan de buitenrand van het restaurant, wat dan ook meteen de allerhoogste wandeling is die een mens kan maken, hij staat genoteerd in het guiness book of records. Samen met Thomas en zijn collega’s van Serious Seeds heb ik de wandeling gemaakt!

Linksboven Gordon, een Canadese vriend van Serious Seeds die de toppen van de eerste foto kweekte. In de display liggen de dikke toppen en een aantal van de vele prijzen die Serious Seeds met hun wietsoorten gewonnen heeft. Daarnaast een foto van de hal waar de beurs gehouden werd. De foto was van de eerste dag, toen er nog geen bezoekers toegelaten werden. Ook zie je het logo van Dutch Pro, maker van meststoffen uit Amsterdam.

Linksonder nog zo’n prachtige bong, een staande van een stingray, ook een zeeschepsel. Ze worden steeds duurder want deze bong kost je maar liefst 14.000 dollar! Rechts een foto van een typische straat in Toronto, veel wolkenkrabbers met grote glazen puien gemixt met oude gebouwen in victoriaanse stijl. Een mooi contrast op een mooie zonnige dag.

IMG-20140606-WA0011

Hier zie je het breeders panel op de expo waarover ik eerder vertelde. Van links naar rechts zie je: Luc, de eigenaar en breeder van het Nederlandse Paradise Seeds, dan Sasha, de eigenaar en breeder van Joint Doctor uit Canada, hij is trouwens ook de uitvinder van de autoflower wietplant! Daarnaast zit Simon, de eigenaar en breeder van Serious Seeds uit Nederland. Hij studeerde biologie en is een plantenexpert. En helemaal rechts zit Mat, de eigenaar en breeder van het Canadese House of the Great Gardener. Hij is ook een activist voor medische marihuana en heeft talloze cups gewonnen met zijn excellente hasj, op deze beurs won hij de eerste prijs met zijn BARB-hasj.

Volgende week zoals gezegd weer een update van mijn eigen expo van een vierkante meter, ik hoop dat jullie hebben genoten van dit uitstapje naar Canada.

Groene groet van Bio Bertje!

(advertentie)