(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bio Bertje heeft geweldige AK-47 en Strawberry Banana buds geoogst. Nu de toppen 10 dagen in een donkere ruimte te drogen hebben gehangen gaat Bertje verder met het oogsten. Er moet namelijk nog wel het een en ander gebeuren om de wiet helemaal rookklaar te maken. 

Hoi, lieve Lezers! Mijn planten hebben nu 10 dagen in het donker gehangen, dus wordt het tijd om verder te gaan met de oogst. Ik knip de planten pas als de buds droog genoeg zijn om te roken. Door een zijtakje van de plant om te buigen kun je gemakkelijk testen of de wiet droog genoeg is. Als het zijtakje met een hoorbare knak breekt, dan is het wiet droog genoeg om de buds van de plant te halen. Buigt het takje daarentegen om zonder dat het breekt, dan is de wiet nog te nat om te kunnen roken.

Als het zijtakje met een hoorbare knak breekt, dan is het wiet droog genoeg om de buds van de plant te halen

IMG-20140622-WA0001

Na 10 dagen is het bij mijn planten eindelijk zover: de zijtakken breken af als ik ze ombuig en ik begin dus met het knippen. Ik haal elke plant afzonderlijk uit de kast en leg de hele plant op een tafel dat ik met wit papier afgedekt heb. Het afdekken met papier maakt het makkelijker om de losgekomen kristallen en kleine topjes, die altijd afvallen bij het knippen, later weer te verzamelen. Ik plak banen van papier over het hele tafelblad en dan gaat het los.

Van iedere plant worden de toppen van de takken geknipt, waarna en de buds nog een keer afzonderlijk nageknipt worden om alle kleine blaadjes met veel kristallen eraf te knippen. Deze blaadjes verzamel ik om later ice-o-lator hasj van te maken. De geknipte toppen komen dan in glazen weckpotten met een rubber sluiting, deze zijn ideaal om wiet in te bewaren zonder dat de geur, smaak en kwaliteit verloren gaat.

De wiet is aan de buitenkant droog genoeg en kan nu ook wel gerookt worden, maar het is toch nog goed om het verder te ‘curen’ om de volle smaak te krijgen. De binnenkant van de toppen is nog ietwat vochtig en deze vochtigheid gaat in de glazen potten broeien, en dan kan schimmel ontstaan. Daarom moeten de glazen potten iedere dag 10 tot 15 minuutjes geopend worden zodat het vocht kan ontsnappen. Dat doe ik minimaal drie weken, daarna zijn de buds zo droog dat het glas niet meer iedere dag geopend hoeft te worden. De wiet heeft dan een heerlijke volle smaak en is heel zacht om te roken.

Hoe de eerste rooktest verloopt vertel ik jullie in mijn volgende verslag…. tot volgende keer, groetjes van Bio Bertje.

(advertentie)