(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Unieke televisie in de Amerikaanse staat Alaska zondagavond. TV-presentatrice Charlo Green had het na het item ‘Voting for easier access’ – over de aanstaande stemming over het legaliseren van cannabis – gehad. Vloekend en wel maakte ze live op tv bekend dat ze ermee kapt en voortaan haar leven aan cannabis wijdt!

Op 4 november kiezen de inwoners van de staat Alaska over het volledig legaliseren van cannabis, dus ook de recreatieve wiet. Een levendig onderwerp, waarover de kiezers verdeeld zijn. De staat is nogal conservatief – remember Sarah Palin – en Charlo Green had het er na het onderwerp op tv-zender KTVA over de aanstaande stemming helemaal mee gehad. En met goede reden, want het blijkt dat deze dame – die in werkelijkheid Charlene Egbe heet – al lang betrokken is in de cannabis business van Alaska.

De ware aard van Charlo Green a.k.a. Charlene Egbe

De ware aard van Charlo Green a.k.a. Charlene Egbe

‘Fuck it, I quit’

Zondagavond, het KTVA nieuws van tien uur. Na het item ‘Voting for easier access’ vertelt Charlo live tegen de kijkers dat zij de eigenaar is van de Alaska Cannabis Club, die zichzelf omschrijft als een intermediair tussen mensen die in het bezit zijn van een medical marijuana card en degenen die het medicijn kunnen leveren (wietkwekers dus). “Alles wat je gehoord hebt is de reden waarom ik – de daadwerkelijke eigenaar van de Alaska Cannabis Club – voortaan mijn energie geef aan het vechten voor vrijheid en eerlijkheid, en die begint met het legaliseren van cannabis hier in Alaska”, verklaarde ze live op tv. “En wat betreft deze baan. Nou, niet dat ik nog een keuze heb, maar fuck it, I quit.”

Alaska Cannabis Club

Ongehoord natuurlijk, het gebruik van het F-woord live op de Amerikaanse televisie. Maar voor ons is Charlene Egbe natuurlijk een held! Op de crowd-funding website Indiegogo.com verklaart ze later die avond haar waanzinnige actie. Ze schrijft dat ze haar baan opzegt om “een einde te maken aan het falende drugsbeleid dat het leven van veel te veel Amerikanen heeft verwoest”. Ze vraagt de bezoekers van de site om geld te doneren voor de reclame en reiskosten voor de campagne voor legalisering van wiet.

Uiteraard kroop het tv-station KTVA diep door het stof om zich te verontschuldigen voor het gevloek van haar presentatrice. “En de werknemer is ontslagen.” Haha, dat had Charlene zelf ook al gezegd, nietwaar? Naar nu blijkt is de Alaska Cannabis Club op 20 april van dit jaar opgericht, met Charlene als eigenaar dus. Dat weerhield haar er niet van om nadien in het tv-journaal te berichten over het legaliseringsdebat, zonder dat ze haar ware identiteit onthulde. Wat ons betreft een uitstekende strategie en nu maar hopen dat de kiezers zich op 4 november uitspreken voor legale wiet, dan houdt ze er nog een goeie job aan over ook. En wat een geweldige artiestennaam had ze trouwens gekozen, met Charlo GREEN 😉

Check hier het nu al legendarische tv-fragment:

 

(advertenties)