(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het laatste verslag van Bio Bertje heb je kunnen zien hoe hij zijn planten verpotte. Daarna heeft hij ze nog een week constant in het zonnetje gezet (24/7 dus) zodat de wortels zich goed konden ontwikkelen. Daarna ging de klok om zodat de planten dagelijks 12 uur in het licht en 12 uur in het donker staan en zullen gaan bloeien. 

Hoi lieve lezers!

Na 13 dagen bloei lieten mijn planten duidelijk hun geslacht zien. Dit is het eerst te zien aan de zogeheten voorbloei, dat is het eerste zichtbare beginsel van de bloei van een cannabisplant. In de nodes (=punt waar een zijtakje uit de stam groeit) van de plant begint het eerst een kleine vrouwelijke of mannelijke bloem te groeien, en daaraan kan je herkennen of de plant een vrouwtje of een mannetje is.

De vrouwelijke voorbloei ziet uit als een klein druppelvormig bolletje waar twee kleine witte haartjes uit groeien. De twee witte haartjes zijn laten zien dat het een vrouwtje is. De mannelijke voorbloei ziet ook uit als een klein bolletje, maar deze groeit op en minuscuul stengeltje en heeft GEEN witte haartjes die uit het balletje groeien. De witte haartjes van de vrouwelijke voorbloei zijn het makkelijkst te zien. Op het moment dat je deze ziet groeien, weet je dat de plant een vrouwtje is…

 

De Serious Happiness planten zijn op dit moment het verst ontwikkeld en je kunt makkelijk zien dat ze allen vrouwelijke planten zijn. Ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht van zaden van Serious Seeds, dit bedrijf staat bekend om haar hoge standaard. De Tangie planten van Reserva Privada zijn minder ver ontwikkelt, maar laten nu ook hun geslacht zien. Ook deze zaden zijn gefeminiseerd en daarom verwachtte ik dat alles vrouwtjes zouden zijn. Tot mijn schrik was dat NIET zo!

Ik had verwacht dat alle planten vrouwtjes zouden zijn. Tot mijn schrik was dat NIET zo!

De planten lieten eerst wel allemaal vrouwelijke voorbloei zien, ik kon duidelijk de haartjes zien. Maar toen ontwikkelde een van de planten plotseling ook nog mannelijke voorbloei! Dit is wat je als kweker absoluut niet wilt, het was een hermafrodiet. Een plant die beide geslachten heeft. Als je dat niet op tijd herkent of opmerkt dan gaan de mannelijke bloemen zich verder ontwikkelen, rijpen en dan stuiven! En als dat gebeurd wordt dan jouw hele kast bestoven en groeien in alle planten zaden.

Dat wil je als kweker in ieder geval voorkomen omdat je doel is om onbevruchte vrouwelijke bloemen te oogsten. Om ze op te roken dus. Cannabis met zaden erin kan je wel nog roken, maar het is een heel karwei om de zaden uit de wiet te halen. Meestal is deze wiet ook minder sterk omdat de plant haar kracht in de ontwikkeling van het zaad steekt, en niet in de kristallen.

 

Gelukkig heb ik de Tangie hermafrodiet op tijd herkent en direct weggehaald en vernietigd. Dit had mijn hele oogst kunnen verkloten. De SSBK (Starbuds Sister x Biker Kush) waren reguliere zaden en ook deze laten nu hun geslacht zien. Twee mannetjes heb ik al weggehaald, deze worden door mij zonder pardon afgesneden en weggegooid, precies zoals de hermafrodiete plant.

Dat was het voor deze keer, ik laat jullie achter met wat mooie plaatjes van mijn planten. Volgende keer zal ik jullie meer over de ontwikkeling van de toppen onder de LED’s vertellen…tot dan!

groetjes van Bio Bertje.

 

(advertenties)