(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jake Browne van The Cannabist deed verslag van de Cannabis Cup in Amsterdam. Hij concludeerde dat er nogal wat verschillen zijn tussen die in onze hoofdstad en die van Denver. De twee ervaringen hadden evenveel met elkaar gemeen als ‘een pizza uit Napels en een van Domino’s’. Zeven verschillen tussen de Dam en de Rocky Mountains!

1. Geen ‘expo’? Nou en?

Elke High Times Cannabis Cup heeft een gedeelte waar mensen hun zelfgemaakte vakwerk verkopen. Alleen moet je hier denken aan glazen pijpjes en aansteeksystemen. Maar bij die in Amsterdam werd dit onderdeel geschrapt. Waren de beursgangers boos? Helemaal niet. Een paar klaagden, de meeste veteranen vertelde dat het altijd meer om de coffeeshops ging. Met ruim 20 soorten wiet om te roken, heb je niet veel nodig van die stalletjes.

2. Stoner food, overal

cannabis cup melkwegAls je in Amsterdam was, kom je makkelijk 20 kilo aan. Overal kon je friet bestellen met veel mayonaise. Amerikanen zullen met veel afschuw hebben toegekeken en de bekende hamburgerdialoog uit de film Pulp Fiction vloog door hun hoofd. Warme wafels met Nutella, pizza, döner, een steakhouse op elke straathoek en ‘all you can eat’ spareribs. Vergeleken bij een handjevol food trucks bij de Denver Cup, zou je dit gerust een paradijs kunnen noemen.

3. Nederlanders geven niks om de Cannabis Cup

Cannabis is zo normaal in Amsterdam dat het niemand nog iets kan schelen. Veel mensen in Mokum wisten niet eens dat de Cannabis Cup plaatsvindt. Het was niet makkelijk voor buitenlanders die informatie wilden hebben. De lokale bevolking geniet ervan om grapjes te maken met niet-Nederlandse stoners, zoals eentje die begroet werd met een luid ‘goeiemorgen!’ bij een frietkraam. Het was toen 8 uur ’s avonds….

4. Geen foto’s alsjeblieft

In Colorado hanteren bepaalde dispensaries strenge ‘geen foto’s’ regels. Maar de meesten snappen dat toeristen toeristachtige dingen willen doen zoals selfies maken met potten wiet. Maar in Amsterdam werd Jake weggestuurd bij twee coffeeshops toen hij zijn camera tevoorschijn haalde. Uiteindelijk kreeg hij een hoekje in beeld zonder vastgelegde wiettransacties, medewerkers of spullen.

5. Maar coffeeshops werken wel

Vergeleken bij Denver, waar je voor openbaar blowen steeds vaker een boete krijgt, was er in Amsterdam genoeg ruimte. In het centrum voelde het alsof je nooit een paar straten verwijderd was van een plaats waar je wiet kun kopen en roken. Van vreemde vissenkom-achtige winkels tot meer nachtclubachtige etablissementen, waar je belachelijk sterke koffie kunt krijgen en wat minder sterke cannabis.

denver mensen

Bezoekers van de Denver Cup

6. Colorado nog steeds het beste

Jake vond de Nederwiet maar van lage kwaliteit. Hij trof allerlei schimmels aan en beschreef de Northern Lights waar hij aan rook als schwag. Geen wonder dat ze het mengen met tabak, dacht hij. Als het op intensiteit aankomt is Colorado nog steeds het beste van de wereld. Hier bij ons zijn er ‘te veel underground kwekers in een kelder’.

7. Hetzelfde geldt voor de Denver Cup

Na zijn bezoek aan A’dam ging Jake weer weg met een nieuwe waardering voor wat High Times tijdens het 4/20 weekend dit jaar had georganiseerd in de VS. Ondanks dat het bijna een soepkeuken voor stoners was (wiet en hasj werd daar veelvuldig gratis uitgedeeld) en de smakeloze t-shirts die overal hingen, is het vooral een groep van gelijkgestemde mensen die samen komen en lekker smoken, wat elke coffeeshop in Nederland verslaat.

 

(advertenties)