(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet dat de geslaagde oogst van Bio Bertje nou puur geluk was want dat was uiteraard volledig gepland. Nee, de oogst zélf brengt Bio Bertje puur geluk. En hoe kan het ook anders, als je de heerlijke AK-47 spin off Serious Happiness kweekt, onder de nieuwste 2 mm² LED diodes van Osram?

Meteen maar even met de deur in huis vallen: de buds van de Serious Happiness planten zijn ongelooflijk groot in deze 12e week van de kweek. Ze groeien trouwens nog steeds verder, en worden ook nog steeds harder en compacter. De enorme hoeveelheid aan trichomen is verbijsterend… de planten shinen gewoon in het licht, het is fantastisch om te zien!

Púúr geluk…

De geur van de Serious Happiness is nu heel sterk, het aroma is zoet met een vleugje van wilde bessen, en ik kan er niet genoeg van krijgen. Iedere keer als ik mijn Homebox kweektent open, komt er een lekkere wolk geur uit, en verheug ik me opnieuw om deze soort eindelijk te proeven.

De twee Q4W-Gen.2 LED-lampen van SANlight staan nog steeds in de FULL-POWER modus (= niet gedimd, drie groene lampjes branden) en doen uitstekend werk. De planten zijn heel sterk en gezond en hebben een mooie groene kleur. Over de voedingslijn van Mills ben ik daarom ook heel tevreden; het is makkelijk in gebruik en wordt goed opgenomen door de planten.

Spoelen

Na deze week begin ik met het spoelen. Dat betekent ik stop met het geven van voeding en de planten alleen nog water krijgen. Heel veel water zelfs, namelijk zoveel dat het onderaan weer uit de potten loopt! Op die manier zullen ook de laatste resten van voeding uit de aarde gespoeld worden, en beginnen de planten te vergelen. Dat is heel belangrijk om de wiet later goed te kunnen roken. Als er nog resten van voeding in de plant zitten, dan snijdt de rook scherp in je keel bij het roken. Het brandt in de keel en je moet hoesten. Omdat ik de wiet als medicijn gebruik moet ik zeker zijn dat het vrij is van voedingsresten.

Harvest time!

Na week 13 is het eindelijk zover, de planten zijn rijp en de oogst kan beginnen. De meeste cola’s zijn nu dikker dan mijn arm, en de buds zijn monsterlijk groot en compact. Alle toppen zitten vol met trichomen, het is een waar genot om te zien. Deze kweek van Serious Happiness van Serious Seeds onder de nieuwe Q4W-Generation 2 LED-lamps van SANlight in Oostenrijk is uitzonderlijk goed gelukt. Ik was de hele tijd blij en heb nog nooit zo’n voorspoedige ontwikkeling tijdens zowel de groei- als ook de bloeifase gezien. De geur van de planten is nu sterker dan ooit. De hele tent ruikt naar een zoete combinatie van wiet en wilde bessen.

Ik neem iedere plant uit de tent en haal eerst alle grote schutbladeren en alle kleinere bladeren zonder kristallen eraf. Dan snij ik de hele plant beneden aan de stam af, en hang deze ondersteboven in mijn lege tent. Ik droog in dezelfde kweektent waarin ik de planten ook kweek, en dus haal ik eerst de lampen weg en hang ik er een paar waslijntjes op. Daaraan kan ik dan makkelijk met een draadje de planten hangen zodat ze elkaar niet aanraken en goed kunnen drogen.

Langzaam drogen

De afzuiger laat ik aanstaan om de vochtige lucht uit het tent de halen, maar de ventilators in het tent moeten uit staan bij het drogen. Ik wil mijn wiet namelijk heel langsaam en gelijkmatig laten drogen om de verrukkelijke aroma’s en de heerlijke smaak zoveel mogelijk in de droge wiet te behouden.

Om te zien of het voldoende droog is voer ik na 7 dagen de ‘knak!-test’ uit. Ik buig een dun zijtakje om en hoor of het met een duidelijke ‘knak!’ afbreekt. Als het nog te nat is, dan buigt de zijtak om en laat zich niet goed afbreken. Als de tak wel makkelijk afbreekt en met een goed hoorbaar geluid, dan is het klaar.
Na 10 tot 14 dagen is dit het geval en zijn de planten voldoende droog om de buds eraf te halen en in glazen potten te doen. Ik doe altijd nog Boveda Packs bij de wiet in de glazen potten, om de luchtvochtigheid constant op 58% te houden. Dat is de perfecte vochtigheid om mijn cannabis als medicijn goed te kunnen roken.

1,6 gram per Watt!

Het uiteindelijke oogstgewicht was fantastisch! Ik heb van de 4 Serious Happiness planten 550 gram droge wiet gehaald. Dat is dus 1,67 gram per Watt en daarmee mijn beste resultaat ooit! Dit is beter dan wat ik normaliter onder HPS kreeg; daar was ik al blij met 1 gram per Watt aan het einde. Mijn conclusie hieruit is, dat de LED-technologie nu eindelijk zover is en daadwerkelijk de HPS kan verslaan. Ik ga zeker verder met de SANlight LED-lampen voor mijn volgende binnenkweek, dus hou ‘m hier op CNNBS!

Tot de volgende, jullie Bio Bertje!

(advertenties)