(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Aandacht voor twee opmerkelijke en vergelijkbare cannabis incidenten van het voorbije weekend. Allereerst een piepjonge wiethandelaar in Antwerpen die per bromfiets tracht te ontspannen aan de flikken (wat mislukt) en in eigen land een wietverkoper die op niet meer dan zijn sokken aan de politie tracht te ontkomen (ook mislukt).

Zaak 1 – Uitgebromd

Ongeveer een miljoen keer hebben wij al gezegd dat je beter als een heer in het verkeer kunt rijden wanneer je op pad bent met verboden waar – en dat is cannabis helaas nog altijd. Helemaal bij de zuiderburen in België en al helemaal helemaal in de zero-tolerance stad van burgemeester en zelfbenoemde drugshater nummer 1 Bart de Wever: Antwerpen.

Maar ja, luisteren ho maar! En dus kon een interventiepatrouille van de politie zaterdagnacht toeslaan nadat een net meerderjarige bromfietser een verkeersovertreding had begaan. Maar in controle had de 18-jarige geen zin en hij ging er als de spreekwoordelijke speer vandoor, op zijn brommer.

“Daarbij nam de bromfietser meerdere risico’s en beging overtredingen in een poging om te ontkomen. Bij de achtervolging werden snelheden boven de 70 kilometer per uur gehaald”, zegt de politie in het Nieuwsblad. Dat lijkt ons sowieso nog een extra verkeersovertreding, een bromfiets die de 70 aantikt, maar dit terzijde. De achtervolging werd vroegtijdig beëindigd doordat de bestuurder van de brommer patsboem tegen een ‘politiewagen die in bijstand was gekomen’ botste.

Toen de agenten het verdachte personage en zijn gecrashte tweewieler eens flink ondersteboven hielden op de Sergeyselsstraat, bleek de reden voor zijn niet bepaald coöperatief te noemen houding: de jongeman bleek in het bezit van cannabis, een weegschaal en contant geld. Inderdaad, de essentials van een wietdealer…

Zaak 2 – Held op sokken

Snel door naar Hoofddorp, dat gezellige asfalt- en betonparadijs onder de kerosinedampen van Schiphol. En alsof dat nog niet genoeg is, beschikken de bijna tachtigduizend inwoners ook nog maar over slechts twee coffeeshops. Gouden kans dus voor de mobiele en illegale straathandel en precies in dat straatje past onze tweede jongeman van de dag: een 23-jarige Hoofddorper.

Hij deed zelfs een poging om 2 vliegen in 1 cannabisklap te slaan: buiten het gedoogcircuit om wiet verpatsen én dat aan minderjarigen. Helaas slaat de politie daar ook dubbel op aan en dus waren argeloze wandelaars in de wijk Floriade donderdagmiddag getuigen van een opmerkelijk tafereel. Wij geven het woord aan de Politie Haarlemmermeer op hun Facebook:

Tja, wat moeten wij daar nog aan toevoegen? De werkelijkheid is weer eens fantastisch genoeg. Om dat ter afsluiting nog eens keihard te illustreren, deze politiefoto van het voorval in Hoofddorp:

[openingsbeeld: PRO Stock Professional/Shutterstock]
(advertenties)