(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Het team ontdekte de grootste cannabiskwekerij die iemand van ons ooit gezien heeft. Twee verdiepingen van deze verlaten opslagloods stonden vol met volgroeide wietplanten’. Aldus de politie van Homerton, een wijk in de Britse hoofdstad Londen, afgelopen zondag op Twitter. Snel kijken dus!

Daar aan de overkant…

London crime: Police discover ‘largest cannabis farm they’ve ever seen’ in Hackney warehouse‘, kopt de Londense website MyLondon over de zaak, die klaarblijkelijk tot de grotere wiethandeltjes behoort daar aan de overkant van de Noordzee. Ook bijna alle andere media in de UK maken er melding van, dus dat moet wel spektakel garanderen, nietwaar?

Eerst de naakte feiten. Met behulp van wat rakkers van de Hackney Fire Brigade vielen agenten van het Homerton Safer Neighbourhoods Team vorige donderdag een pand binnen aan Rosina Street E9. Niet omdat ze helderziend waren of zo, maar dankzij tips dat de verlaten opslagloods tegenwoordig gebruikt zou worden voor het kweken van wiet.

‘Verfijnde wietoperatie’

En ja hoor, dat was het geval. Dankzij de inval werd er volgens de smerissen ‘een verfijnde operatie’ kaltgestellt, met 500 wietplanten als tragische hoofdrolspelers. MyLondon omschrijft het zo: ‘foto’s van de opslagloods laten planten zien in netjes gearrangeerde rijen, met ventilatoren tegen de zwarte muren en lampen vastgemaakt aan het plafond’.

Twee verdiepingen van de opslagruimte waren gevuld met wat wij inderdaad zouden kunnen omschrijven als gezonde en bijna volledig rijpe dames. Kijk:

‘De grootste ooit’

Dit is dan dus de grootste ‘cannabis farm’ die de betrokken dienders ooit in hun leven gezien hebben. En dat op een plompverloren donderdagochtend, het moet niet veel gekker worden. het onderzoek loopt trouwens nog, want de cops wisten weliswaar 500 dames te vinden, wegslepen en vermoorden… verdachte mensen zijn er niet gevonden.

En dat is maar goed ook, want voor grootschalige wietteelt – wiet is een zogeheten ‘Class B’ drug – vlieg je in Groot-Brittannië zomaar voor meerdere jaren (maximaal 14) de gevangenis in.

Ach, laten we maar afsluiten met de ‘grootste ooit’-tweet + kort filmpje van de politie, gemaakt net voordat de moordpartij ging plaatsvinden in Londen.

(advertenties)