(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over naar Monster. Nee, dat is geen hoofdrolspeler naast Pino in Sesamstraat maar een heus dorp aan de Zuid-Hollandse kust. En daar heeft de lockdown blijkbaar zo hard toegeslagen dat de plaatselijke pizzaboer van gekkigheid maar in de wiet is gestapt, ondergronds nog wel.

Twitterdingetjes

Soms zit het nieuws verstopt in een paar korte zinnetjes, bijvoorbeeld op Twitter, het voormalige spiegelpaleis van de net zo voormalige president van de Verenigde Staten. Maar nu The Donald daar voorgoed verbannen is, zien we weer andere wetenswaardigheden opduiken. Bijvoorbeeld en in het geheel niet toevallig (want je zit hier op CNNBS) dingetjes die met wiet van doen hebben.

Monsterlijke dingetjes in dit geval zelfs.

Geen coffeeshops in Monster

We geven zo meteen kort het woord aan Dick van der Ende en Wendy van de Spijker, beide vakmatig bezig als teamchefs van politieteam Westland. Monster is een dorp in die gemeente Westland – een coffeeshoploze gemeente we might add – met 14.000 menselijke monsters binnen de grenzen.

Eén daarvan ging niet al te lang over de grenzen van het geoorloofde heen, als we Dick & Wendy mogen geloven op hun twitteraccount @PolTeamchefs. ‘Gisteravond werd een hennepkwekerij aangetroffen in een kelderruimte van een pizzeria in Monster. Er werd een groot aantal planten aangetroffen’, staat er afgelopen zaterdag op het sociale mediakanaal.

Pizza? Nee, wiet in de pizzeria!

Politiehumor

Dat iemand zonder medeweten van de pizzabakker zelf onder diens zaak een wietplantage aanlegt is zeer onwaarschijnlijk. Te meer daar de eigenaar als verdachte is gearresteerd voor de verboden plantjes in de ondergrondse verdieping van zijn pizzahut.

Tja, neem het die arme deegroller maar eens kwalijk in een tijd dat het vanwege corona lockdown bijna onmogelijk is om met uitsluitend pizza’s bakken aan de kost te komen in Monster. Nee, dat gaan wij hier niet doen natuurlijk.

Wel sluiten we af met een beetje politiehumor van Dick & Wendy, de teamchefs. Op het einde van hun bericht over de wiet-pizza-bust, schrijft het olijke duo namelijk dit:

‘Op de kaart stond geen spacepizza. Dat had deze kweek mogelijk kunnen verklaren’

(advertentie)