(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het coronajaar 2020 was het allerbeste jaar uit de geschiedenis van de kliklijn Meld Misdaad Anoniem. Met name over ‘drugs’ wordt er dagelijks gebeld, waarbij wiet steevast bovenaan prijkt. De politie kan hierdoor aan de lopende band makkelijk scoren met opgerolde plantages. En ze willen nog méér scoren, zo blijkt uit een bericht op de landelijke politiewebsite over een grote bust – 1.700 wietplanten – in Enschede!

Politie snoeit zelfs na de avondklok graag planten

Vorige week dinsdag rukte de politie in Enschede weer eens uit na zo’n tip. ’s Avonds om kwart over negen nog wel, dus blijkbaar heeft het ontmantelen van planten absolute topprioriteit bij onze wetshandhavers. Sterker nog; het is zelfs tijdens de avondklok nog volstrekt normaal dat onze politie op pad gaat om ergens verboden wietplantjes te zoeken, vinden en slopen.

Blijkbaar vormen sativa’s, indica’s en hybrides een enorm dringend veiligheidsprobleem, zelfs als het om dames in een bedrijfspand gaat zoals het geval was aan de Roombekerveld in Enschede op 9 maart.

‘Levensgevaarlijk’

Eenmaal binnen in het bedrijfsverzamelgebouw, vond de avondploeg van de politie inderdaad wietplanten in een van de units: 1.700 stuks. Dat zijn er inderdaad best veel, maar of het aantal planten doorslaggevend is in het krankzinnige beleid van onze dienders wagen we te betwijfelen. Net zo vaak zien we deze berichten over kleine wiethokken, een niet al te groot tentje of zelfs gewoon wat buitenwietplanten die per direct moeten worden aangepakt.

Of zoals de politie het omschrijft: ‘Voor hennepkwekerijen worden vaak woonhuizen of bedrijfspanden gebruikt. Dat is levensgevaarlijk. Bij hennepkwekerijen wordt namelijk vaak illegaal stroom afgetapt, dat wordt op amateuristische wijze in elkaar gezet. Regelmatig ontstaat dan kortsluiting of brand.’

Politie maakt video achter de schermen

Met het ‘onschadelijk maken’ van de 1.700 wietplanten en het in beslag nemen van alle apparatuur is de politie nog niet bevredigd. Zeker niet omdat er geen verdachten zijn aangehouden in Enschede. Vandaar dat je altijd ziet dat de politie brave burgers – bang gemaakt door termen als ‘levensgevaarlijk’ – onderaan hun berichten oproept om ‘verdachte situaties rondom het pand, denk bijvoorbeeld aan verdachte voertuigen, personen of andere bijzonderheden’ te blijven melden. Uiteraard kan dat anoniem!

In het geval van deze kwekerij maakt Politie Gelderland & Overijssel er helemaal een visueel feestje van. ‘Benieuwd hoe zo’n hennepkwekerij er van binnen uit ziet? Bekijk dan onderstaande video ‘Achter de schermen bij een hennepkwekerij’, schrijft de politie ook nog eens extra op haar landelijk website. Nou, dat ‘levensgevaarlijke gevaar’ willen wij ook zien natuurlijk:

(advertenties)