(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de loop der jaren – en dat zijn er voor CNNBS inmiddels meer dan zeven – hebben we een heleboel mislukkingen voorbij zien komen. Wiettelers, dealers of anderszins bij cannabis betrokken mensen die falen dus. Vaak leerzame kost voor ons achterblijvers, nietwaar? Dit keer aandacht voor wat toch gerust alvast de domste wietverkoper van 2021 genoemd mag worden en helaas voor onze zuiderburen is dat vooralsnog een Belg.

Alles verbieden, wel zo makkelijk (not)

Een naam. leeftijd of zelfs maar initialen hebben we niet, maar het gaat om een inwoner van Antwerpen, het Medellín aan de Schelde zeg maar. De coke komt er per ton binnen en gaat van daaruit met name naar distributie hotspot Nederland, om van bij ons zijn weg te vinden naar de Europese consument.

Coke? Het gaat hier toch over wiet zeker op CNNBS? Klopt, maar zoals jullie weten doen ze in België niet aan onderscheid tussen soft- en harddrugs. Alles is simpelweg verboden, wel zo makkelijk. Maar dat betekent ook dat de straat- en huisdealers er geen moeite mee hebben om naast het fantastische cannabis ook andere substanties aan de man te brengen.

Zenuwachtige automobilist wordt geklist

Hoe dan ook, afgelopen week probeerde de politie in havenstad Antwerpen maar weer eens wat te doen aan drugs. Op de Rustoordstraat in Merksem – een district in Antwerpen met ruim 40.000 inwoners – kregen de flikken van het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord een ‘zenuwachtige man’ in een auto in het snotje. En van zenuwachtige mannen wordt de politie zelf zenuwachtig en dus moest meneer zijn wagen aan de kant parkeren.

Had ie beter niet kunnen doen, zo blijkt. In de auto toverde de agenten een contant geldbedrag van 1.625 euro plus 75 gram cannabis tevoorschijn! En zoals gezegd, nul gram is de norm, zeker in de stad waar Bart – ‘Wij gaan de drugsoorlog winnen’ – De Wever als burgemeester de scepter zwaait.

Een deel van de ellende door zenuwachtig rijden in beeld…

 

Oelewapper-klapper van het jaar

Tot nu toe is het inderdaad nog niet echt de domste dealer van het jaar. Zenuwachtig rijden, het kan de eerste de beste gebeuren tenslotte. En wie wel eens met de wagen door Antwerpen heeft geprobeerd te rijden, weet daarover mee te praten.

Nee, als gevolg van die 75 gram cannabis besluit het WOT ook eens thuis bij de aangehouden wietdealer te gaan snuffelen. Het gaat om ‘drugs’ en dan mag dat natuurlijk gewoon. Om te beginnen blijkt de betrapte zenuwlijder niet eens al zijn spaar/wissel/drugs-geld mee te hebben. In zijn kot vinden de dienders namelijk nog eens 3.830 euro cash. Ja, het is goed geld verdienen in een land met een zero tolerance drugsbeleid!

Qua cannabis valt het dan weer ietwat tegen, gezien de schamele 12 gram hasj, een precisieweegschaaltje (altijd handig on the road) en verpakkingsmateriaal. Maar dan, de klapper. Deze meneer blijkt doodleuk een heuse KLANTENLIJST rond te hebben slingeren in zijn kot. Nee, dan ben je dus echt zot!

(advertentie)