(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Negen weken hebben ze inmiddels gebloeid, de zeven Apple Fritters. De laatste twee weken hebben ze alleen water gehad en het zijn juweeltjes van toppen geworden. Afijn, kijk zelf maar want de mannen van NiBaMeCa hebben hun spiegelreflexcamera natuurlijk niet voor niets meegenomen naar het oogstfeest. 

Hallo en welkom terug in onze kweektent. De zeven Apple Fritters staan inmiddels negen weken in bloei, en zijn bijna klaar om te oogsten. De laatste weken zijn de dames nog enorm in gewicht toegenomen, en hebben we de dames nauwkeurig in de gaten gehouden. We hebben inmiddels een datum geprikt om te gaan oogsten en dat is vandaag!

Spoelen, ondersteunen & eye candy

De afgelopen twee weken zijn we ook gestopt met het geven van voeding, en kregen de dames alleen pH-gecorrigeerd water te drinken. Hier en daar moesten we wat extra ondersteuning aanbrengen, om te voorkomen dat de takken het begeven onder hun eigen gewicht.

Dat hebben we gedaan met Jojo’s en ondersteunende stokken om ze enigszins rechtop te houden. Dit lukt daarmee heel aardig, voor de laatste loodjes die ze nog moeten.

Ook hebben we je wat welverdiende eye candy beloofd, en dus hebben we de camera uit de tas gehaald om een aantal pareltjes op de gevoelige plaat vast te leggen. We hopen dat jullie deze shots net zo kunnen waarderen als dat wij dat doen. De toppen zien er namelijk prachtig uit, en zijn zeker fotogeniek.

Verder hebben we de afgelopen week ook even flink de bezem door de kweekruimte gehaald. Alle lege voedingsflessen hebben we weggegooid en de oude dozen bij het oud papier gezet. Dan zijn we meteen helemaal klaar en opgeruimd voor de oogst; dat geeft altijd een prettig gevoel.

Kniptijd!

Onze routine voor het oogsten kan ook niet simpeler. We beginnen met alle potten uit de tent te halen en tak voor tak af te knippen, en ze op de kop op te hangen in de tent. Daarna vegen we de boel weer aan en laten we ze rustig drogen met een draaiende afzuiger. We gebruiken ook twee ventilatoren om de lucht in beweging te houden, want het laatste wat we willen is schimmel en rot in de laatste fase.

Wedding Cake

Ook kunnen we vast mededelen dat we een nieuwe strain hebben geselecteerd voor de volgende ronde. Onze keuze is gevallen op Wedding Cake. Deze zijn al naar ons onderweg en daar laten we je dus ook snel kennis mee maken.

In het volgende verslag de ontknoping van de Apple Fritter. Dan vertellen we je ook wat de weegschaal te vertellen heeft, én maken we natuurlijk nog een paar mooie foto’s van de voltooide toppen. Tot over twee weken en de groene groeten!

NiBaMeCa

(advertentie)