(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

‘Wat kunt u doen bij vermoedens van een hennepkwekerij?’ Nou, de boel verraden natuurlijk en je buurtgenoot, kennis, familielid of gewoon iemand die je niet mag of waarop je jaloers bent bij de politie aangeven. Werkt prima, want 9 op de 10 wietkwekerijen die voortijdig sneuvelen, overkomt dat door een telefoontje naar Meld Misdaad Anoniem, ’s lands succesvolste kliklijn. Om nóg meer verraad tussen burgers onderling aan te wakkeren, maken overheidsinstanties zelfs animatiefilmpjes. En wat voor filmpjes!

RIEC-LIEC maakt weinig kans op Oscar voor Beste Animatiefilm

Het filmpje dat we sinds half maart kunnen zien, is online gezet door een instantie met de naam RIEC-LIEC.  Dit Regionaal Informatie en Expertise Centrum  werkte voor het stuitend onbenullig filmpje van precies 24 seconden ook nog eens samen met ‘verschillende gemeenten en overheidsinstanties’.

Kortom, de strijd tegen ‘hennep’ mag weer eens wat kosten en het resultaat van al dat belastinggeld dondert niet veel, althans kwalitatief gesproken. Nou ja, zonder veel verdere woorden over naar dit geweldige stukje anti-wiet propaganda van de overheid, in dit specifieke geval van de bloembollen-gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen:

Ook schitterende filmpjes over ‘drugshandel’ en ‘witwassen’

Lachen hè? Maar wacht nog even met van je stoel vallen, want er zijn nóg twee van zulke instant-klassiekers gemaakt en online gezet door RIEC-LIEC. Eentje over klikken bij ‘drugshandel’ en eentje voor klikken bij ‘witwassen’. En om je dag op te vrolijken in deze tijden van oorlog ondermijning, knallen we die er natuurlijk ook nog even graag in:

Geweldig toch? Maar wacht nog eens even… hebben we die knakkers van deze stupide tekenfilmpjes niet al eens eerder te kakken gezet op CNNBS? Even zoeken en jawel hoor; vorige zomer! Ook toen dropte RIEC anti-wiet propaganda, die wij onder een extreem fijnzinnige kop onder jullie aandacht brachten op 3 juni 2021.

Dus als je nog niet van die stoel afgevallen bent door het lachen, kan je dat nu alsnog proberen door op onderstaande link te klikken – excuses voor dat laatste woord trouwens, klikken … bah):

KIJK OOK: FF lachen/kotsen met 2 nieuwe Nederlandse anti-wiet filmpjes

(advertentie)