(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

NiBaMeCa heeft er weer een prachtronde opzitten, en de Apple Fritters hebben wiet opgebracht met een hele mooie bag appeal. In dit laatste verslag lees je hoe de toppen zo mooi geworden zijn, en hoe je zelf ook zulke mooie nuggets maakt. Daarna is het tijd om te proeven en onthullen de kwekers welke nieuwe wietsoort ze nu alweer kweken! 

Hallo allemaal, de afgelopen twee weken zijn weer als een bezetene voorbij gevlogen en dat betekent dat het tijd is voor de ontknoping van de Apple Fritters. Elf weken geleden kregen we zeven mooie stekjes die we zorgvuldig lieten opgroeien en daarna bijna op het juiste moment in de bloei lieten gaan. Vervolgens hebben we ze met zorg laten afbloeien tot een waanzinnig eindproduct, mogen we wel zeggen.

Voorkennis…

Het was een groot voordeel dat we de Apple Fritters al een beetje kenden. Deze strain hebben we namelijk stiekem al een keer eerder in onze tent gehad, waardoor we al wisten dat de Apple Fritters erg gevoelig zijn voor vocht. Daardoor kan er rot ontstaan en deze ergernis hebben we in het verleden dan ook al meegemaakt. Doordat we er deze keer van tevoren rekening mee hielden hebben we deze keer geen nare verassingen op dat gebied meegemaakt.

De setup waar deze dames in gekweekt zijn is een tent van 90 bij 150 cm, voorzien van een 330 Watt G-LEDS target 330S pro full spectrum LED kweeklamp. De planten zijn voorzien van de nutrients van Van Goghs. Een door ons zeer gewaardeerde voedingslijn met Nederlandse roots.

Oogsten en drogen

In het vorige verslag hebben we al kort verteld wat onze oogstroutine is, en daar willen we nu wat dieper op ingaan. Als het juiste moment om te oogsten daar is, nemen de planten stuk voor stuk uit de tent en knippen daar complete takken vanaf. Vervolgens knippen we hier handmatig alle grote schutbladeren vanaf, om de takken vervolgens terug te hangen in de tent. Om ze op te hangen gebruiken we het scrognet waarmee we de planten eerder in de bloeifase stuurden en ondersteunden.

Als alle takken opgehangen zijn zetten we de lamp uit, en doen we de tent weer dicht. Met een draaiende afzuiger en ventilators laten we de dames zo rustig een weekje drogen tot het moment daar is om de laatste hand te leggen aan de oogst, zodat de toppen een prachtige bag appeal krijgen.

Knippen met een Trimbag

Hiervoor gebruiken wij een Trimbag, en het proces kan niet makkelijker. We nemen stuk voor stuk de takken uit de tent en controleren nogmaals of ze goed gedroogd zijn. Als we tevreden zijn knippen we alle toppen af; sommigen sommige breken met een klein tikje al bijna vanzelf van de tak af. Wanneer de Trimbag voldoende gevuld is ritsen we hem dicht, zetten een lekker uptempo muziekje op en dan is het schudden geblazen.

Door de toppen met een roterende beweging door de Trimbag te laten bewegen, breken alle kleine (suiker)blaadjes en takjes af en belanden ze in een reservoir onderin de Trimbag. Dit is het knipafval en op het rooster liggen onze perfect geknipte toppen ons toe te shinen als we de rits weer open doen. Verheugd zetten we de weegschaal aan en zien een respectabele 360 gram topwiet. Omgerekend is dat een gemiddelde van 51,5 gram per plant, en daar zijn we erg tevreden mee.

Proeven!

Vervolgens is het tijd voor ons favoriete onderdeel van elke kweek: proeven!
De smaak is nog wat aan de scherpe kant want er is nog niet gecured; dat is een wat langer process. Daar doorheen kijkend heeft deze wiet echter een zacht karakter en een lichte citrussmaak. Ze is ook een beetje cheesy, precies wat we lekker vinden!

In het volgende verslag kun je weer een nieuwe strain volgen want onze keuze is gevallen op Wedding Cake. Ook hiervan hebben we mooie stekken staan en deze hebben al een aardige voorsprong opgebouwd omdat we ze al een maandje in bezit hebben. Wij hopen dat je ook met de wedding cake met ons mee leest.

Om af te sluiten graag een bedankje naar het team van Greensell voor de goede service, Van Goghs voor het maken van een geweldige voedingslijn en het team van CNNBS voor het plaatsen van onze verslagen en een overvloed aan ander cannabis nieuws. Tot over twee weken!

Groene groet, NiBaMeCa

(advertentie)