(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Benieuwd hoe de Strawberries van kwekersduo NiBaMeCa er inmiddels bij staan? Je geduld wordt beloond want de toppen zien er overheerlijk uit, als we dat even mogen zeggen. Ze moeten nog wat aanzwellen maar zitten vol met lange wollige en vooral witte bloeiharen, zoals je van een zoete sativa als deze mag verwachten. Geniet van de mooie foto’s en het mooie resultaat van de afgelopen bloeiweken #2 en #3.

Ongekend! Dat is het woord wat als eerste bij mij opkomt als ik in de tent kijk. Maar goed dat ben ik, dus oordeel voor jezelf aan de hand van het komende verslag. Welkom terug in onze kweekruimte!
Twee weken (en stiekem een paar dagen langer) zijn weer bizar snel voorbij gevlogen, en het resultaat dat we zien is geweldig! Ik ben een grote fan geworden van deze plant, de Spliff’s Strawberry.

Het blad ziet er supergezond uit en de planten reageren geweldig op de voeding die we ze geven. Er zijn geen tekorten te zien aan het blad tot dusver, zoals je op de foto’s hierboven ziet (de linkerfoto is van twee weken geleden, de rechter is van gisteren).

In het vorige verslag zijn we geëindigd bij het klimaat in de tent. Nu, twee weken verder is het klimaat nog iets verder veranderd; de temperaturen zijn stabiel, en zo’n 24 graden met de lamp aan en 20 tot 21 graden met de lamp uit. Ook de luchtvochtigheid is perfect voor het stadium waar de planten zich bevinden, en is zeer stabiel tussen de 33 en 36 procent. De strek is er nu zo goed als uit, en de toppen beginnen aanzienlijk groter te worden. Vandaar ook dat we een kleine aanpassing moeten doen in de voeding voor de dames.

Voedingswater voor cupwinnaars

Zoals we in ons vorige verslag ook al aangaven; never change a winning team! Daar houden we ons aan vast. De basis is zoals altijd 50 liter water met 8ml Hy-Pro Generator. Voor de nieuwe lezers kort uitgelegd: Generator is een toevoeging die de hele levenscyclus gegeven kan worden, en de planten voorziet van alle essentiële micronutriënten. Het helpt daarnaast de planten een natuurlijke weerstand op te bouwen. Wij vinden dit een heel fijn product en dus maakt het deel uit van ons vaste voedingsschema.

Om de basis af te maken, pakken we Hy-Pro Hydro A+B en voegen we van beide componenten 210ml toe. 50ml GHE Cal/Mag maakt onze basis compleet. Daar voegen we als laatste nog 20ml bloeistimulator van Orange aan toe, en volgen we netjes het voedingsschema van Orange.
Na alle toevoegingen checken we nog even de pH-waarde en de meter geeft 6,6 aan. Dat is ietsjes te hoog maar een paar milliliter pH-min brengt dit naar 6,2 en daar laten we het bij. De voeding is klaar om geserveerd te worden; we geven de dames dagelijks naar inzicht om en nabij een liter voeding per plant.

Ontbladeren

Op paaszondag na het eieren zoeken, hebben wij ons ook niet verveeld. Stuk voor stuk namen we de dames uit de tent en hebben we een boel overtollig blad weggehaald, waardoor ons licht goed kan doordringen tot de onderste toppen, zodat ook die voorzien worden van het nodige licht.

Ik heb de afgelopen week ook mijn nieuwe telefoon in ontvangst genomen. Helaas zijn er daardoor een aantal foto’s verloren gegaan. Gelukkig hebben we er genoeg kunnen redden om bij dit verslag te voegen. Geniet dus van onze eyecandy en hopelijk kunnen we jullie over twee weken weer versteld doen staan van de veranderingen die deze dames nog voor ons in petto hebben. Zodoende is het binnenkort ook weer eens tijd om de spiegelreflexcamera de tent in te brengen voor een mooie fotoshoot.

Groene Groet!

NiBaMeCa

(advertentie)