(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De zeven Apple Fritters van NiBaMeCa staan inmiddels ook zeven weken in bloei. Ze hebben nog maar een paar weken voor de boeg, en het ziet ernaar uit dat het een mooie oogst gaat opleveren. De planten zijn nog één keer flink ontbladerd, en krijgen weer een heerlijk soepje te drinken. 

Twee weken sinds ons laatste verslag, en de Apple Fritters staan inmiddels 7 weken in bloei. Ze zijn hard op weg naar hun eindstation en we kunnen niet blijer zijn met hoe ze er nu uitzien. De toppen zijn zo hard als stenen en erg plakkerig. Ook de geur die ze afgeven is nu op zijn sterkst en heerlijk om te ruiken. Elke keer als de tent open gaat is het een feestje, en zoals het er nu naar uitziet moeten ze nog een week of drie.

Oogst in zicht

De oogst van deze geweldige strain komt dus al in zicht. In het volgende verslag zullen ze bijna aan het einde van hun bloeifase zijn. Tegen die tijd zullen we ook weer een paar professionele foto’s maken met de spiegelreflexcamera in plaats van de telefoon. Dat geeft toch altijd een heel ander resultaat en dat soort eye candy zullen we jullie natuurlijk niet onthouden.

Ontbladeren en voeden

In de afgelopen twee weken zijn we druk geweest met de laatste keer ontbladeren. Al lijkt het op de foto’s alsof er niks gebeurd is, haalden we toch een plastic tas vol met blad van de dames. Daarnaast hebben we het ondersteunende net ook iets hoger gehangen, om het hangen van de takken tegen te gaan. Nu ze zwaarder worden is dit hard nodig om ze in de laatste weken rechtop te houden.

Na het schrijven van dit verslag is het ook tijd om nieuwe voeding aan te maken. Om te beginnen vullen we het vat daarvoor weer met 50 liter water. Daarbij gaat 55ml Cal/Mag, gevolgd door 8ml Hy-Pro Generator en 50ml Van Goghs Radical Enzymes. Daarna voegen we de Van Goghs Master Flower A+B Basis voeding toe (100ml van beide componenten) en we sluiten dit voedzame mengsel af met 100ml Van Goghs master Miracle C. Als dit allemaal goed vermengd is, controleren we de pH en EC en stellen deze bij waar nodig.

Vragen?

Dit brengt ons alweer aan het einde van dit verslag en we hopen dat je weer met plezier met ons hebt meegelezen. Zelf lezen we ook altijd met veel plezier de reacties van jullie op Facebook en Instagram. Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust via social media of natuurlijk gewoon via CNNBS. Dan proberen wij ze in het volgende verslag voor je te beantwoorden.

Groene groeten, NiBaMeCa

(advertentie)