(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ze zijn even afwezig geweest maar kwekerscollectief NiBaMeCa is terug, en wel met een eindverslag waar het water van in je mond loopt. De Ice Cream Cake toppen zien er schitterend uit door de lens van de spiegelreflexcamera, die speciaal daarvoor uit de kast gehaald werd. 

Hallo en welkom terug in onze kweekruimte. Allereerst onze excuses voor de afwezigheid; vakantietijd zullen we maar zeggen… We zijn erg druk geweest met van alles en nog wat, maar natuurlijk worden de dames keurig verzorgd. Ook tijdens onze korte afwezigheid hier, hebben we de dames scherp in de gaten gehouden. En we zijn er weer!

De eindsprint

In ons vorige verslag – wat dus al weer een aardig tijdje geleden was – zijn we geëindigd met de belofte om met de spiegelreflexcamera wat mooie foto’s te maken. Uiteraard hebben we ons aan die belofte gehouden; ze staan in dit verslag. Inmiddels zijn de dames ook al geknipt, gedroogd en met veel plezier uitvoerig getest. Graag vertellen we je over de laatste weken van de Ice Cream Cake.

 

In de eerste weken van de bloei zijn de dames enorm in omvang toegenomen. Ze produceerden heerlijke volle toppen die zeer compact zijn geworden. Helaas staat deze soort er echter ook om bekend dat ze gevoelig is voor toprot. Naast de trips in het begin van de groeifase hadden wij er helaas ook last van. Gelukkig ontdekten we het snel en hebben we direct actie ondernomen.

We brachten de luchtvochtigheid omlaag naar slechts 30% en hingen een extra ventilator erbij. De aangetaste toppen moesten we helaas wel opgeven maar het bleef gelukkig bij enkele toppen. Na het verwijderen van de rotte toppen en met de verlaagde luchtvochtigheid hebben we gelukkig geen rotte plekken meer ontdekt. Uiteindelijk hebben we ook bij het knippen niks meer gevonden, dus daar werden we erg blij van zoals je begrijpt.

Laatste avondmaal

In de laatste weken hebben we de dames voorzien van een heerlijke nutrient smoothie. Zoals altijd beginnen we met ons watervat met 50L water. Daar voegen wij het volgende aan toe. 8 milliliter Hy-Pro Generator, 50 milliliter GHE Cal/Mag, en dan is het tijd voor de hoofdingrediënten: van Goghs Master flower Hydro A+B (100 milliliter van beide componenten, gevolgd door 50 milliliter van Goghs Radical Enzymes. Als kers op de taart doen we daar nog 125 milliliter van Goghs Master Miracle C.

Dit hele geheel zuren we aan tot een pH-waarde van 5,8 zodat de dames optimaal kunnen genieten van de voeding. We zijn erg tevreden over de voeding van van Goghs en we blijven dit voorlopig gebruiken. Met name de Miracle C want dat is een geweldig product. Het verschil in gewicht en de dichtheid van de toppen is echt merkbaar. Onze dank gaat dan ook uit naar Greensell voor het beschikbaar stellen van deze voeding. Daar gaan we binnenkort nog even langs met een gebakje.

Knippen, knippen …en nog een beetje meer knippen

Na de bloeiperiode komt natuurlijk het knippen. Een vervelend klusje vinden wij zelf, dus doen we dat gezellig samen, dan gaat te tijd een stuk sneller. Ons proces is als volgt. De voltooide planten gaan stuk voor stuk uit de tent en worden vakkundig ontdaan van de grotere bladeren, en daarna globaal even rond de top geknipt. Als het meeste blad weg is kunnen ze opgehangen worden in de tent. Hiervoor hebben we een net gespannen waar we ze allemaal in hangen. Zo kunnen ze rustig drogen, in ons geval duurde dat een kleine twee weken.

Daarna komt het leuke deel van het knippen want sinds kort gebruiken we daarvoor een trimbag. Dit maakt ons werk veel makkelijker en het eindresultaat subliem.

Stuk voor stuk nemen we de takken met de waardevolle gedroogde toppen uit de tent. Dan knippen we de toppen en topjes zorgvuldig van de takken af en doen we ze in de trimbag. Als we een mooie laag toppen verzameld hebben is het tijd om te schudden. Zet een lekker muziekje op en schud de trimbag lekker naar boven en naar beneden op de beat (scheelt gelijk weer een avondje sportschool). Door deze beweging breken zelfs de allerkleinste blaadjes van de top af waardoor een waanzinnig resultaat bereikt wordt zoals je dat alleen in de betere shops tegenkomt, al zeggen we het zelf.

Na de wiet een weekje gecured te hebben is het tijd voor het allerleukste werk: testen! Hier hebben we uitzonderlijk van genoten! Het is een heerlijke smaakvolle wiet met een stevige head high, waardoor ik als autist al mijn gedachten los kon laten om heerlijk te ontspannen. Zeker een aanrader! We zijn er zo content mee dat we besloten hebben om de Ice Cream Cake nóg een keer te kweken. Binnenkort starten we en na wat we deze kweek gezien hebben kijken we erg uit naar de volgende.

 

48 gram per plant

Het totaal van deze kweek is uitgekomen op 48 gram per plant, dus een totaal van 336 gram. Een groot succes onder onze 330 watt G-Leds. We hopen dat je met plezier hebt meegelezen. Bedankt voor je interesse en graag tot de volgende. We hebben een heerlijke Ice Cream Cake joint op tafel liggen, en die gaan we nu aansteken.

Groene groeten,
Nibameca

(advertentie)