(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je maakt wat mee als website over cannabis. Van de krankzinnige, geldverspillende, zinloze en reeds lang verloren war on drugs tot de wonderlijke medicinale veelzijdigheid van… eh, precies dezelfde wietplanten. Over het kweken van wiet raken we ook nooit uitgeschreven, zeker omdat we nog steeds nieuwe dingen leren. Neem deze fantastische eerste regel uit een artikel op 1Limburg: ‘Een hennepkwekerij in Nuth waar de sofdrugs op natuurlijke wijze worden geteeld, is dinsdag door de politie geruimd.’

Papegaaien

Dit jaar ‘viert’ het roemruchte Nederlandse gedoogbeleid haar 45ste verjaardag, dus je zou misschien wel een heel klein beetje verstand mogen verwachten omtrent cannabis/wiet/hennep/hasj/spacecake/joints bij de doorsnee journalist. Maar helaas, dat valt vaak bitter tegen.

Meestal papegaaien mainstream journalisten klakkeloos de propaganda-woordjes na die politie, justitie of rechtse/christelijke politici verspreiden, inclusief alle onwaarheden of aannames over ondermijning, brandgevaar, geweld en wat je maar kan verzinnen eigenlijk om wiet(planten) in een kwaad daglicht te stellen. Zelf kritisch nadenken of iets checken bij onafhankelijke, betrouwbare bronnen is er bij journalisten zelden bij.

Zien is nog steeds niet geloven

En dus kunnen wij hier op de redactie echt smullen van zo’n krankjorum eerste zin uit het artikel ‘Hennepkwekerij in open lucht Nuth opgeruimd‘ op 1Limburg van afgelopen dinsdag. Omdat ie zo leuk is doen we hem gewoon nog een keer die openingszin, komt ie:

‘Een hennepkwekerij in Nuth waar de sofdrugs op natuurlijke wijze worden geteeld, is dinsdag door de politie geruimd’

Wauw, helemaal op natuurlijk wijze ofwel biologisch/organisch. Zien, zien! Okay, hier gaat het over mensen:

Sof

Haha, een stuk of zeven schattige, en voor de tijd van het jaar best nog kleine, wietplantjes in een smartpot (een van textiel gemaakte pot zeg maar), die ergens op een open plekje nabij snelweg A76 zijn neergezet. Dat zou je een hennepkwekerij kunnen noemen, mits je er werkelijk geen snars verstand van hebt en bij je laatste oogtest alvast een aanvraagformulier voor een blindegeleidehond meekreeg.

Maar hoe lief en leuk wij zon en open lucht ook vinden, om bij het zien van bovenstaande foto te praten over het ’telen van softdrugs op natuurlijk wijze’… nee, dat is toch net zoiets als zeggen dat al het leven op aarde door een onsterfelijk baardig opperwezen is gemaakt, in zes dagen tijd.

PS! Wellicht is het je opgevallen dat er SOFDRUGS staat in die eerste zin waarover we ons hier druk maken. En dat is geen tikfout van ons, kijk maar:

Nog een aanwijzing dat in ieder geval deze mainstream journalist écht een nieuwe bril nodig heeft. Wat een… eh… SOF.

(advertentie)