(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Snel over naar de Amerikaanse staat Tennessee, zo’n achtergebleven gebied in de VS waar cannabis gewoon lekker old school 1955-stijl compleet verboden is. Dat neemt niet weg dat ook in Tennessee aardige, verstandige mensen wonen die graag genieten van een ontspannen wietje of cannabis als onmisbaar natuurlijk medicijn gebruiken. En dus begrijpen wij oma Peggy Brewington heel goed als ze op een heel bijzondere manier poseert voor haar mugshot op het politiebureau!

Er gaat niks onder Tennessee

Tennessee ligt in het zuidoosten van de VS, en in en buiten hoofdstad Nashville wonen 7 miljoen zielen. Arme zielen wellicht, omdat Tennessee 1 van de nog slechts 14 staten is (van de 50 in totaal) waar medicinale cannabis nog steeds keihard verboden is. Maar zoals gezegd, er wordt natuurlijk ook in Tennessee gewoon wiet gekweekt en gerookt, wat dacht jij?

Neem Peggy Brewington, een oudere dame die het heft in eigen hand neemt en zelf wietplanten teelt op haar boerderij in Jackson County. Tenminste, dat deed ze tot vorige week. Op de onzalige 30ste augustus kreeg de toffe oma namelijk ongewenst bezoek van meerdere wietdieven in uniform, je kent ze wel…

Het wiettuintje van Pagge nadat de politie heeft gedaan wat ze altijd doen…

Eén ounce blijkt 9 kilo (+ 40 wietplanten)

Tegen de agenten zei de krasse knar doodleuk dat ze ‘misschien een ounce wiet’ op haar boerderij had liggen, ofwel een grammetje of dertig max. Wellicht was ze alleen al bij het zien van dienders zenuwachtig, omdat ze drie dagen ervoor al was opgepakt voor tresspassing (ongeoorloofde aanwezigheid op andermans terrein).

Hoe dan ook, het bleek wel ietsje meer dan een ounce wiet te zijn wat er op haar eigen terrein werd aangetroffen door de dappere dodo’s van de 15th Drug Task Force Tennessee en het Jackson County Sheriff’s Office. Nadat de huiszoeking ten einde was gebracht, stond de teller van de wietweegschaal namelijk op 20 pounds, a.k.a. 9 kilo én er werden 40 wietplanten in de volle grond aangetroffen. In een nabij gelegen huis werden nog meer planten en gedroogde wiet aangetroffen, dus onze oma had een klein beetje gelogen…

Tja, het is echt iets meer dan dertig grammetjes…

Peggy heeft een probleem

Nou is dat in Tennessee wel te begrijpen ook.‘Cultivation of between 20 and 99 plants is a Class C felony and can lead to incarceration of between 3 and 15 years, and will bring a maximum fine of $100,000’ , staat er bijvoorbeeld in de drugswet van de staat. Peggy had minimaal 40 wietplanten, tel uit je winst.

Met nogal overdreven machtsvertoon wordt een wietplant van Peggy afgevoerd door de politie in Tennessee…

Haar 9 kilo gedroogde toppen vallen weer in de strafrecht-categorie ‘Sale’ (die komt na ‘Possession’) van tussen de 10 en 70 pounds. Daar geven ze je in Tennessee zomaar 2 tot 12 jaar celstraf voor plus een boete van 50.000 dollar. Al met al genoeg om een vredelievend omaatje uit haar hum te krijgen, zoveel is zeker.

Wat heet; dit is hoe Peggy poseerde voor de verplichte mugshot (politiefoto) die er van haar werd gemaakt vorige week, een nu al legendarisch te noemen kiekje in onze kringen:

(advertentie)