(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We trapten deze vrijdagse smokkeldag af met extra speciale watermeloenen, maar er is natuurlijk nog veel meer fruit geschikt om wiet van A naar Beter te vervoeren. Of dat althans te proberen, want wij kunnen de beelden ook alleen maar laten zien als de missie mislukt is. Duh.

Coco-NUTS

De watermeloenen waren al iets over de datum (lees; een iets ouder filmpje), maar dit beeld is super actueel, want op dinsdag 31 augustus vrijgegeven door het National Crime Agency (NCA) in Groot-Brittannië. ‘Smuggler who hid 138kg of cannabis in coconuts jailed‘ kreeg hun nieuwsbericht als kop mee.

De smokkelaar van dienst heet Richard Myers, afkomstig uit Smethwick in West Midlands. Die dacht een slaatje te slaan met de import van bijna 140 kilo kokosnoten uit het Afrikaanse Ghana, bedoeld voor zijn toko met de schitterende bedrijfsnaam Soul Foods. Kokosnoten gevuld met wiet wel te verstaan, ofwel ‘herbal cannabis’ zoals men dat over de grens ook wel pleegt te noemen.

Ezel stoot zich 4 x aan dezelfde steen

De container met kokosnoten-extra-speciaal werd echter geopend door de verkeerde mensen: agenten van de Border Force. Die keerden de noten letterlijk binnenstebuiten en zie daar: ze bleken allemaal een in plastic gehuld geheime lading wiet te bevatten! Bij Myers (53) thuis werd nog eens een halve kilo wiet gevonden en al met al kunnen ze daar in de UK niet om lachen.

Wat heet; de 138 kilo Afrikaanse wiet zou volgens het NCA ‘on the streets’ zomaar even 650.000 Britse pond waard zijn geweest, ofwel 757.401 euro. En omdat meneer Meyers in 1995 in eigen land ook al eens is veroordeeld voor wiet in een koffer met valse bodem, eveneens eerder de sjaak was voor wietsmokkel naar Zweden én met kilo’s wiet terug reisde uit Jamaica (in de jaren 2002 en 2003), krijgt hij nu 7,5 jaar gevangenisstraf opgelegd door het Birmingham Crown Court.

Dat is nog eens een harde noot om te kraken!

(advertenties)