(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zeg, droom jij nog weleens? Hoewel je op wiet heerlijk kunt slapen, droom je wel minder vaak en minder intens als je stoned je bed in stapt. Als je je nachtelijke trips mist dan is Afrikaans droomzaad misschien wel wat voor je. Je kunt het roken, eten of drinken als thee, en het maakt je dromen intenser. Met een beetje oefening kan het zelfs een lucide droom opwekken, waarin je dus gewoon zelf bepaalt wat allemaal in je dromen uitspookt. 

De droomwereld is even mysterieus als bijzonder. Volgens de wetenschap verwerken we in onze dromen alles wat we in onze wakkere staat hebben meegemaakt. Voor oudere culturen waren dromen echter veel bijzonderder. De oude Egyptenaren dachten bijvoorbeeld dat dromen de toekomst voorspelden, en sjamanen beweren dat dromen je iets kunnen vertellen over je lichamelijke gesteldheid en ziekten.

Afrikaanse droomzaden zijn enorm! Foto: Bart Wursten

Sommige mensen zijn door oefening in staat om in een zogenaamde lucide droom terecht te komen, waarin je je bewust bent dát je droomt. In zulke dromen kun je dus ook doen wat je maar wilt. Stukje vliegen? Geen probleem. Zonder consequenties vreemdgaan met je droomvrouw of -man? Geen probleem. Klinkt dat niet geweldig? Jammer alleen dat het erg veel oefening vergt voordat je zo’n lucide droom kunt meemaken. Gelukkig is er een snellere route naar intense en lucide dromen.

Afrikaans droomzaad

Afrikaans droomzaad (Entada Rheedii) is op zichzelf al best bijzonder, aangezien er weinig grotere zaden te vinden zijn. De zaden zijn eigenlijk een soort bonen met een diameter van een centimeter of tien. Ze hebben een harde buitenkern en wit vruchtvlees en groeien aan een grote klimplant (liaan). De donkere zaden vallen in het water en laten zich via rivieren naar de zee voeren. Waar ze vervolgens aanspoelen ontkiemen ze en groeien ze uit tot nieuwe planten. Zodoende vind je de droomzaden in vele subtropische gebieden.

De zaden worden van oudsher gebruikt in de traditionele Afrikaanse geneeskunde om intense dromen op te wekken, om zo met de geestenwereld te kunnen communiceren. Het vruchtvlees wordt daarvoor ofwel direct gegeten, of gemalen en gedroogd en samen met andere kruiden vlak voor het slapengaan gerookt. De oorspronkelijke bewoners van Australië  en India gebruiken de zaden ook.

Intens dromen met Afrikaans droomzaad

Wanneer je zelf ook weleens wat intenser wil dromen met het Afrikaanse droomzaad dan kan dat. De zaden maken je dromen levendiger en intenser. Hierdoor wordt het ook makkelijker en waarschijnlijker dat je in een lucide droom terecht komt waarbij je zelf de touwtjes in handen hebt. Al moeten we erbij zeggen dat dat meestal niet meteen de eerste keer gebeurt. Je dromen worden steeds intenser, en na een paar dagen merk je het effect wel degelijk. De kans op lucide dromen kun je nog verder vergroten door de Afrikaanse droomzaden te combineren met verschillende lucide droomtechnieken.

Gebruik

Afrikaanse droomzaden zijn als zaad of extract te bestellen op AvalonMagicPlants.com en Dutch-Smart.nl. De zaden hebben een zeer harde bast. Om het zaad te openen heb je waarschijnlijk een hamer en een beitel nodig. Vervolgens kun je het witte vruchtvlees direct rauw eten. En dat is verrassend genoeg nog best lekker ook want de smaak doet denken aan macadamia noten. De dosering verschilt per persoon maar over het algemeen neemt men een halve tot een hele boon per keer. Je kunt het gedroogde vruchtvlees ook fijn snijden of malen en dan roken.

 

Het extract is waarschijnlijk wat makkelijker in gebruik en ook sterker dan de Afrikaanse droomzaden zelf. Gebruik een halve tot een hele gram in een kop thee. Neem de thee vlak voor het beste effect vlak voor het slapengaan want het duurt 3 tot 4 uur voordat de REM-slaap (waarin je droomt) begint.

Het valt aan te raden om de thee minstens een week tot twee weken te gebruiken omdat de effecten meestal niet meteen opgemerkt worden. En we zeiden het al in het intro, cannabis zorgt ervoor dat je juist minder intens droomt dus laat dat even achterwege als je Afrikaans droomkruid neemt. Combineer je het echter met een tolerantie break, dan heeft het wellicht juist een sterker effect, aangezien bekend is dat mensen ook intenser gaan dromen als ze tijdelijk stoppen met cannabis.

[Openingsbeeld: Dmitry Bruskov, Shutterstock]
(advertentie)