(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Misschien moet je net als sommige cannabis puristen niets van wijn hebben, maar als je wel af en toe van een lekker wijntje geniet waarom dan niet een die naar cannabis smaakt? Het familiebedrijf Rozoy Picot uit de Zuid-Franse stad Montpellier maakt namelijk heerlijke terpeen-wijnen met de smaken van de klassieke wietsoorten Amnesia, OG Kush en Critical.

Hoewel er cannabisliefhebbers zijn die liever niets met wijn te maken hebben, heeft de wijnwereld meer overeenkomsten met de cannabiswereld dan je misschien denkt. Aan wijnen worden net als wiet de meest romantische geuren en smaken toegekend, en die komen samen in de heerlijke wijnen van Rozoy Picot.

De wijnen met terpenen uit kruiden en cannabis zijn de creatie van Clèment Rozoy uit het zuiden van Frankrijk. De smaakstoffen zijn niet synthetisch en zomaar toegevoegd uit een flesje, maar komen van natuurlijke bronnen. De wijnen worden gemaakt volgens oude Franse tradities en hebben verrassende diepgaande smaken. Maar hoe kan het ook anders met de unieke terpenenprofielen van Amnesia, OG Kush en Critical?

Chardonnay x cannabis

Zowel wijnliefhebbers als cannasseurs staan verstelt van de verfijnde smaken van de bruisende Chardonnay van Rozoy Picot. De terpenen van cannabis geven de wijn een bijzondere diepgang en zijn een heerlijke toevoeging op de fruitige smaak van de wijn. Neem de OG Kush Chardonnay. De aroma’s van de Amerikaanse Kush complementeren de wijn uitstekend, en leveren een omschrijving op om je vingers bij af te likken. “Een sprankelende Chardonnay met een aardse gerookte smaak en aroma met duidelijke tonen van verfrissende citrus, limoen en gemberkoek. Deze wijn heeft duidelijk en diepere en meer gelaagde smaak als die van de gemiddelde bruisende witte wijn.”

Wie meer van een kruidige Amnesia of een aardse Critical houdt, die kan ook genieten van de Critical en de Amnesia Core Cut wijnen van Rozoy Picot. De verschillende wietsoorten worden als basis genomen voor de smaakprofielen van de wijnen. Hierdoor ontstaan nieuwe en bijzondere verfijnde smaken die omschreven zouden kunnen worden als de bijbehorende cannabis strains. Ideaal voor een avondje dineren met je blowende vrienden.

Geen THC (helaas)

Zet je naast de wijn ook een goede verdamper op tafel, dan zullen de smaken elkaar zeker complementeren. Dat niet alleen want aangezien ook steeds meer bekend wordt dat terpenen het effect van cannabis beïnvloeden, zullen de heerlijke wijnen dat waarschijnlijk ook doen. De cannabiswijnen van Rozoy Picot bevatten alleen de smaak van wiet maar (helaas) niet de THC. Je wordt er dus niet stoned van of stronken van maar wellicht wel een beetje aangeschoten.

Een fles OG Kush, Critical of Amnesia Core Cut Chardonnay is te bestellen op Apollyon.nl. De Critical en OG Kush wijn kost je (schrik niet) €80,- en voor de Amnesia Core Cut betaal je €90,-. Bepaald geen slobberwijntjes dus maar perfect voor een speciale gelegenheid of om cadeau te doen. 

(advertenties)