(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De zegeningen van legale wiet zijn bijkans niet op twee handen te tellen. Neem Canada, waar wiet sinds 2018 volledig vrij is. Niet alleen betekent dit dat alle cannabisproducten lab-gecontroleerd zijn en voorzien van een etiket waarop precies staat wat er aan werkzame cannabinoïden in zit, het betekent ook dat de consument kan profiteren van fantastische aanbiedingen. Zoals nu dus met het kopen van een voorgedraaide joint voor het schamele bedrag van 1 dollar!

Voorgedraaide joint voor iets meer dan een halve euro

In een Nederlandse coffeeshop betaal je algauw tussen de 4 en 8 euro voor een kant-en-klare jonko. En dan moet je in veel gevallen maar afwachten wat de kwaliteit is en hoeveel – of beter gezegd hoe weinig – wiet(gruis) er in is gedraaid. Hoe anders is dat in het cannabisparadijs Canada.

Mocht je geen zin of tijd hebben om daar zelf thuis legaal wiet te kweken (want dat mag ook al daar), dan kan je naar een van de honderden dispensaries of je bestelt – nog makkelijker – online je legale cannabisproducten.

Om de comeback van het legendarische cannabismerk Grizzlers te vieren komt het in wiet gespecialiseerde marketingbureau A Higher Level of Thought (AHLOT) sinds dinsdag met een geweldige stunt in de deelstaat Alberta: een voorgedraaide joint voor slechts 1 Canadese dollar, ofwel een miezerige 0,67 euro!

Halve gram craft weed voor een prikkie

En het is dus goeie zogeheten ‘craft weed’, wat betekent dat de toppen niet uit een megagrote fabriek komen rollen maar op ambachtelijke old school wijze zijn gekweekt. Het betreft dan ook een oud illegaal merk dat legaal is geworden.

Bovendien zit er dus ook lekker een halve gram wiet in de joint, wat zeker overeenkomt met wat een blower gemiddeld in zijn toeter mikt per keer. Volgens AHLOT CEO Greg Pantelic kunnen Canadezen die niet in Alberta leven binnenkort ook voor een prikkie deze topper aanschaffen.

Volgens Pantelic moeten we het stunten met deze ‘samples’ van Grizzles zien als de Dolle Dwaze dagen die de Bijenkorf vroeger organiseerde. And, if you like it, you can pick up the full size, as well”, zegt Pantelic. “That’s what we’ve tried to do.”

Nederland heeft het nakijken (opnieuw)

Ondenkbaar natuurlijk zulke promotieacties in Nederland. Als je hier samples wiet zou uitdelen, zit je gegarandeerd binnen no time op een politiebureau, waar je mag uitleggen waarom jij de Opiumwet zo overduidelijk met grote lompe voeten overtreedt…

Maar niets van dat gezeik in Canada, want daar is wiet legaal. Pantelic durft dan ook gewoon tegen cannabis website TheGrowtOp  te zeggen dat het uitdelen (nou ja voor een spotprijsje verkopen dan toch) van samples ‘een effectieve manier is om consumenten te helpen om nieuwe producten te ontdekken’. En dat hun stunt onderdeel is van de missie van zijn bedrijf om ‘de legale cannabis-taart te laten groeien’.

Bam.

(advertenties)