(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor de zomerse wietfoto van de week reizen we naar Smilde, een dorpje in Drenthe. De plaatselijke wijkagent heet Erwin Tiggelaar en hij maakte vorige week dinsdag iemand – een buitenwiet liefhebber om specifiek te zijn – zo boos dat er een heus hakbijl aan te pas kwam!

Zomerzotheid

De zomerzotheid is beslist niet alleen voorbehouden aan doorgesnoven vakantiejongeren op Mallorca of dansleraren die denken dat de watersnood in Limburg in scene is gezet. Ook onze nationale politiemensen lijden er iedere zomer weer onder.

Vrijdag berichtten we al dat wijkagenten in Lopik het nodig vonden (en de tijd hadden) om dreigbriefjes tussen de kleine wietplantjes in de tuin van argeloze buitenwiet liefhebbers te stoppen. Maar dat is allemaal nog aan de vredige kant vergeleken met de gebeurtenissen in Smilde van dinsdag 20 juli jongstleden.

LEES OOK: Wijkagenten Lopik pesten thuistelers met briefje tussen wietplanten

Meerdere eenheden rukken uit voor wat wietplantjes in de tuin

De politie is vanmorgen met meerdere eenheden naar Smilde gegaan om een aantal hennepplanten in beslag te nemen‘, lezen we op de regionale nieuwssite Drentsnieuws.nl van die dag. Bij nadere bestudering blijkt het ook hier weer om wat wietplantjes in de tuin van een burger te gaan. Je vraagt je toch in alle ernst af of het wel werkelijk zo slecht gesteld is met die enorme werkdruk en structurele onderbezetting bij de politie, maar dat in dit geval terzijde.

Het gaat namelijk om het beeld in deze CNNBS zomerrubriek en dat is ronduit krankzinnig te noemen. Bedoel, als er een plantje op aarde is gepoot dat synoniem staat aan vrede, genezing en ontspanning is het wel cannabis. Maar daarvan is weinig sprake op de foto van dit keer:

We zien namelijk een BIJL naast wat de politie (in alle ernst, dus niet grappig bedoeld) ‘een handelsvoorraad gedroogde hennep’ noemt en de restanten van een aantal wietplanten dat ‘meer was dan de hoeveelheid die toegestaan is’ (onzin trouwens, want er is helaas helemaal nul komma nul ‘toegestaan’ – er wordt hoogstens een beetje gedoogd alhier).

Te gek voor woorden is normaal in Nederwietland

Toen de politie dit enorme en zeer dringende gevaar voor de veiligheid van de samenleving wilde fiksen, had de buitenwietkweker hier begrijpelijkerwijs weinig zin in. Zodoende kwam die bijl dus in beeld…

Dankzij het zwaaien met een bijl moest de bewoner mee met de ‘meerdere eenheden van de politie’, op beschuldiging van bedreiging, iets waarvan de plantenslopers aangifte hebben gedaan. Behalve de inzet van meerdere eenheden politie, werd er ook nog eens een ‘gespecialiseerd bedrijf’ ingehuurd van onze belastingcentjes om de gedroogde hennep en planten deskundig te vernietigen.

Man man, het is toch te gek voor woorden eigenlijk dat we dit dagelijks meemaken in een zogenaamd beschaafd land als Nederland! Om de ramp – wiet weg, plantjes weg, bijl weg en aangifte bij OM wegens bedreiging – compleet te maken, heeft de politie de arme kerel er ook nog bijgelapt bij de gemeente Midden-Drenthe.

Ofwel, goeie kans dat de buitenwiet liefhebber ook nog eens 3 maanden dakloos wordt gemaakt…

(advertenties)